E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 1883
Lasīšanai: 3 minūtes
TĒMA: Atkritumi
2
1
2
1

Maksa par atkritumu izvešanu, ja persona dzīvo divās vietās

Publicēts pirms 11 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
24. janvārī, 2013
Anatolijs Trocenko

Samaksa par atkritumu izvešanu. Persona ir deklarēta vienā adresē Rīgā, bet faktiski dzīvo arī citā adresē Rīgā (mēnesī dzīv. laiks ap 50/50). Rēķinos deklarētajā dzīvesvietā tiek iekļauta maksa par atkritumu apsaimniekošanu, ko persona arī apmaksā. Vai par atkritumiem jāmaksā arī "otrajā" dzīvesvietā? Ja jā, kurš normatīvais akts to nosaka? Paldies.

A
atbild:
14. februārī, 2013
Rīgas dome
Ingrīda Mutjanko, Apsaimniekošanas pārvaldes priekšniece

Maksājumus par atkritumu apsaimniekošanu nosaka Ministru kabineta noteikumi Nr. 1013 "Kārtība, kādā dzīvokļa īpašnieks daudzdzīvokļu dzīvojamā mājā norēķinās par pakalpojumiem, kas saistīti ar dzīvokļa īpašuma lietošanu".

Noteikumi reglamentē kārtību, kādā tiek veikta samaksa par daudzdzīvokļu dzīvojamās mājas uzturēšanai nepieciešamajiem siltumenerģijas, ūdensapgādes, kanalizācijas, asenizācijas, sadzīves atkritumu apsaimniekošanas un lifta pakalpojumiem, ja pakalpojums tiek sniegts ar valsts dzīvojamās mājas valdītāja vai pašvaldības starpniecību.

Noteikumu 11.punktā teikts: ja dzīvoklī uz tiesiska pamata dzīvojoša persona atrodas pagaidu prombūtnē vismaz septiņas dienas pēc kārtas, par viņu šai laikā netiek iekasēta maksa par sadzīves atkritumu apsaimniekošanu, asenizāciju, kanalizāciju un ūdens patēriņu, ja tas dzīvoklī netiek uzskaitīts ar skaitītājiem. Bet dzīvokļa īpašniekam iepriekš jāpaziņo pārvaldniekam par dzīvoklī dzīvojošas personas prombūtni, ja tā ilgst vismaz septiņas dienas pēc kārtas, bet pēc attiecīgās personas atgriešanās jāinformē par to pārvaldnieks. Pārvaldniekam ir jāiesniedz prombūtnes faktu apliecinošs dokuments, piemēram, izraksts no stacionāra u.c.

Maksa par pakalpojumiem netiek pārrēķināta, ja pagaidu prombūtnē atrodas persona, kura vienīgā dzīvo dzīvoklī (izņemot kanalizāciju un ūdens patēriņu, ja tas dzīvoklī netiek uzskaitīts ar skaitītājiem) un ja par dzīvoklī dzīvojošas personas pagaidu prombūtni netika paziņots šajos noteikumos noteiktajā kārtībā.

Vai par atkritumiem jāmaksā arī "otrajā" dzīvesvietā?" Dzīvesvietas deklarēšanas likums un MK noteikumi šādas situācijas nereglamentē (jo iedzīvotājam vajadzētu deklarēties pēc faktiskās adreses). Praksē katrs pārvaldnieks izvēlas savu risinājumu, saskaņojot to ar dzīvokļu īpašnieku kopību.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 44 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas