E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 18813
Lasīšanai: 3 minūtes
8
8

Kāda ir e-žurnāla aizpildīšanas kārtība

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
13. decembrī, 2019
Inga

Labdien! Jau ilgu laiku skolās tiek izmantoti elektroniskie žurnāli vecāku, skolotāju un skolēnu saziņai. Domāts, ka e-žurnālā jāuzrāda mājasdarbi un jāinformē par kontroldarbiem. Bet praksē notiek dažādas situācijas. Piemēram, skolotājs uzdod mājasdarbu, veic ierakstu e-žurnālā, bet vakarā to papildina. Skolēns var dabūt zemāku vērtējumu, jo ir izpildījis tikai to, kas ir uzdots sākotnēji. Manuprāt, skolēnam vienu reizi jāapskatās e-žurnālā un nav jāseko visiem papildinājumiem. Vai skolotājs drīkst aizpildīt un papildināt e-žurnālu jebkurā laikā, vai mājasdarbi jāuzdod stundas beigās? Ir skolotāji, kuri neinformē e-žurnālā par kontroldarbiem, un skolēns pat nezina, ka bija kontroldarbs, bet semestra beigās uzrādās, ka viņam ir parāds. Kāda ir e-žurnāla aizpildīšanas kārtība?

A
atbild:
13. janvārī, 2020
Izglītības kvalitātes valsts dienests
Jana Veinberga, vecākā eksperte

Izglītības likumā (51. panta pirmās daļas 6. punkts) noteikts, ka pedagogam ir pienākums sadarboties ar skolēna ģimeni izglītības jautājumos. Tādēļ skolai ar vecākiem ir jāvienojas par pieņemamāko un ātrāko veidu, kādā vecāki un skolēni var iepazīties ar uzdotajiem mājas darbiem un saņemto vērtējumu.

Cik var spriest no jautājuma, skola kā obligāto dokumentu saziņai ar vecākiem ir noteikusi elektronisko platformu (visbiežāk – e-klase vai “Mykoob”). Tādā gadījumā skolā būtu jāizveido vienota kārtība un jānosaka termiņi vecāku un skolēnu informēšanai par uzdoto vai plānotajiem pārbaudes darbiem. Par šo kārtību jāinformē vecāki un skolēni. Var, piemēram, noteikt, ka aktuālā informācija tiek ievadīta ne vēlāk kā līdz attiecīgās dienas plkst.18.00.

Tādēļ aicinām ar jautājumiem par to, kādi ir skolā noteiktie termiņi uzdotā, vērtējumu vai citas informācijas sniegšanai, vērsties pie mācību priekšmeta pedagoga, klases audzinātāja vai izglītības iestādes vadītāja. Ja izglītības iestādē situācija nemainās, Jums ir tiesības ar šo jautājumu vērsties pie izglītības iestādes dibinātāja (piemēram, pašvaldības).

Labs saturs
8
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 60 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas