E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 18664
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Mājoklis

Kāpēc veikta ūdens patēriņa korekcija

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
02. decembrī, 2019
JK

Sveicināti! “Rīgas namu pārvaldnieka” rēķinā, kas izrakstīts 2019. gada 22. novembrī, parādījusies pozīcija “Ūdens patēriņa korekcija” un summa, kas pārsniedz 100 eiro. Kā izrādījās, “Rīgas namu pārvaldnieka” rēķinos netika iekļauta maksa par kanalizācijas pakalpojumiem. Mums, mājas (adrese: Rīga, Ūnijas iela 35A) dzīvokļu īpašniekiem, nebija informācijas, ka nemaksājam par kanalizācijas pakalpojumiem, un par to netikām arī brīdināti. Vai mums ir tiesības pieprasīt sadalīt rēķinu par neiekļautajiem, bet izmantotajiem kanalizācijas pakalpojumiem “Rīgas namu pārvaldnieka” rēķinos laika posmā no 2016. gada līdz 2019. gada 30. jūnijam? Un, ja mums ir šādas tiesības, tad par kuru periodu varam to darīt?

A
atbild:
04. decembrī, 2019
SIA „Rīgas namu pārvaldnieks”
Laura Vaļuma, Komunikācijas nodaļas projektu vadītāja

Šī gada 1. novembrī SIA “Rīgas ūdens” kopā ar SIA “Rīgas namu pārvaldnieks” pārstāvjiem apsekoja objektus Ūnijas ielā 35 un Ūnijas ielā 35A un konstatēja, ka dzīvojamā māja Ūnijas ielā 35A pieslēgta pilsētas kanalizācijas tīkliem un dzīvojamā māja Ūnijas ielā 35 faktiski ir blakusklients un lieto pilsētas kanalizācijas pakalpojumus caur īpašumu Ūnijas ielā 35A. SIA “Rīgas ūdens” rēķinos par kanalizācijas pakalpojumiem netika iekļauti aprēķini par dzīvojamās mājas Ūnijas ielā 35 saņemtajiem kanalizācijas pakalpojumiem.

Ņemot vērā minēto un pamatojoties uz Komerclikuma 406. pantu, norēķini par sniegtajiem kanalizācijas pakalpojumiem veicami par pēdējiem trīs gadiem, kas ir noilguma termiņš prasījumiem, kuri izriet no komercdarījuma. Pamatojoties uz SIA “Rīgas ūdens” iesniegto rēķinu no 30.07.2019., tika veikts aprēķins par kanalizācijas pakalpojumiem par laika periodu no 01.07.2016. līdz 30.06.2019., izrakstīto pakalpojumu summu sadalot atbilstoši dzīvokļu īpašumu ūdens patēriņam attiecīgajā laika periodā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas