E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 18631
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Ģimene

Daudzbērnu ģimenes statuss, ja bērni dzīvo pie otra vecāka

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
21. novembrī, 2019
Karina

Labdien! Vēlējos jautāt, vai varu pieteikties daudzbērnu ģimenes statusam, ja man no iepriekšējām attiecībām ir divi bērni, bet tikai viens ir manā apgādībā, savukārt otrs ir tēvam? Abi bērni dzīvo ar mani un manu tagadējo dzīvesbiedru, ar kuru neesmu precējusies, bet mums ir kopīgs bērns.

A
atbild:
16. decembrī, 2019
Edīte Brikmane
LV portāls

Lai noskaidrotu daudzbērnu ģimenes tiesības saņemt kādu noteiktu atbalstu, piemēram, nodokļu atvieglojumus, ir jāskatās attiecīgajā normatīvajā aktā vai pašvaldības saistošajos noteikumos, kas regulē konkrēto atvieglojumu piešķiršanas kārtību.

Piemēram, t. s. Latvijas Goda ģimenes karti izsniedz, ievērojot Ministru kabineta noteikumus Nr. 15 “Valsts atbalsta programmas “Latvijas Goda ģimenes apliecība “3+ Ģimenes karte”” īstenošanas kārtība”. Šo noteikumu 7. punkts paredz, ka karti piešķir daudzbērnu ģimenes loceklim, kas atbilst daudzbērnu ģimenes statusam. Šo noteikumu izpratnē persona atbilst daudzbērnu ģimenes statusam, ja tā aprūpē vai kopā ar laulāto aprūpē vismaz trīs bērnus, arī audžuģimenē vai aizbildnībā esošus bērnus un pilngadīgas personas, kuras nav sasniegušas 24 gadu vecumu, ja tās iegūst vispārējo, profesionālo vai augstāko izglītību.

Civillikuma 178. panta otrā daļa noteic: ja vecāki dzīvo šķirti, vecāku kopīga aizgādība turpinās. No situācijas apraksta var secināt: lai gan nedzīvojat kopā, Jūsu aizgādībā, kas nozīmē arī aprūpi, ir trīs bērni. Līdz ar to gan Jūs, gan visi Jūsu bērni var saņemt Latvijas Goda ģimenes karti.

Plašāka informācija pieejama tīmekļvietnē www.godagimene.lv.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas