E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 18620
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Tieslietas
1
1

Kā pārsūdzēt bāriņtiesas lēmumu

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
20. novembrī, 2019
Juris

Labdien! Kur var sūdzēties par bāriņtiesas bezdarbību un vienaldzību?

A
atbild:
26. novembrī, 2019

Saskaņā ar Bāriņtiesu likuma 2. panta 1. daļu bāriņtiesa ir novada vai republikas pilsētas pašvaldības izveidota aizbildnības un aizgādnības iestāde. Pēc iepriekš minētā likuma 49. panta 2. daļas bāriņtiesas lēmumu ieinteresētā persona var pārsūdzēt tiesā Administratīvā procesa likumā noteiktajā kārtībā. Pieteikuma iesniegšana tiesā neaptur lēmuma darbību.

Ja ir aizdomas par iestādes bezdarbību un vienaldzību, šajā gadījumā ir piemērojamas Administratīvā procesa likuma normas, t. i., likuma 89. panta 2. daļa noteic: faktiskā rīcība ir arī iestādes bezdarbība, ja iestādei pēc tiesību normām bija vai ir pienākums izpildīt kādu darbību, kā arī iestādes sniegta izziņa. Lai pārsūdzētu rīcību, piemērojama Administratīvā procesa likuma 91. panta 4. daļa: citos gadījumos privātpersona iestādes faktisko rīcību var apstrīdēt un pārsūdzēt tāpat kā administratīvo aktu.

Plašāk par bāriņtiesas lēmuma apstrīdēšanas procesuālo kārtību lasiet LVportāla arī e-konsultācijā “Kā apstrīdēt bāriņtiesas lēmumu”.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 222 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas