E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 18440
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Mājoklis
1
1

Īres līgums ar pašvaldību

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
05. novembrī, 2019
Svetlana

Īres līgums par pašvaldības dzīvokļa īri tika noslēgts 1996. gadā. Īrnieks bija mans tētis. Sakarā ar tēva nāvi, pamatojoties uz likuma “Par dzīvojamo telpu īri” 14. pantu, ar mani pašvaldība noslēdza īres līgumu iepriekšējā īrnieka vietā, nemainot iepriekšējā īres līguma nosacījumus. Tā kā īres līgums ar manu tēti tika noslēgts līdz 2001. gada 31. decembrim, viņam īres maksu pašvaldība aprēķināja bez peļņas daļas, kā to nosaka likuma “Par dzīvojamo telpu īri” pārejas noteikumu 2. punkts. Vai pašvaldībai ir tiesības aprēķināt man īres maksas peļņas daļu, jo līgums ar mani ir noslēgts 2019. gadā?

A
atbild:
27. decembrī, 2019
Latvijas Zvērinātu advokātu kolēģija
Artūrs Lielgalvis, zvērināts advokāts

Likuma “Par dzīvojamo telpu īri” 14. panta 4. daļa noteic, ka īrnieka nāves vai rīcībnespējas gadījumā, kā arī dzīvesvietas maiņas gadījumā pilngadīgs ģimenes loceklis, ja tam piekrīt pārējie pilngadīgie ģimenes locekļi, ir tiesīgs prasīt dzīvojamās telpas īres līguma noslēgšanu ar viņu iepriekšējā īrnieka vietā, nemainot iepriekšējā īres līguma nosacījumus.

Īres maksas noteikšanai ir jāņem vērā tas, ka līgums slēgts līdz 2001. gadam, un attiecīgi arī likuma “Par dzīvojamo telpu īri” pārejas noteikumu 2. punkts, jo netiek noslēgts jauns līgums (jaunas saistības).

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas