E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 18395
Lasīšanai: 3 minūtes
TĒMA: Mājoklis
2
2

Pašvaldības palīdzība dzīvokļa apmaiņā

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
01. novembrī, 2019
irina

Labdien! Mūsu dzīvoklis nav privatizēts, tātad tas ir pašvaldības dzīvoklis, atrodas 5. stāvā. Vīrs pārcieta insultu, viņam ir problēmas ar kājām: mums gribētos samainīt dzīvokli uz 1. stāvu. Mūsu dzīvoklis ir labā kārtībā – visi logi mainīti, durvis arī, labs remonts. Dzīvokļa komisija, kurā es vērsos, atbildēja: ja atradīs variantu, tad tikai kādu “nosisto” dzīvokli. Ko mums darīt? Ar mums vēl dzīvo mazmeita, kura ir bārene.

A
atbild:
11. novembrī, 2019
Lidija Dārziņa
LV portāls

Likuma “Par palīdzību dzīvokļa jautājumu risināšanā” 24. pants paredz palīdzību īrētās pašvaldībai piederošās vai tās nomātās dzīvojamās telpas apmaiņā pret citu īrējamu pašvaldībai piederošu vai tās nomātu dzīvojamo telpu.

Šim nolūkam likumā ir noteikts, ka:

(1) Pašvaldība var sniegt palīdzību pašvaldībai piederošās vai tās nomātās dzīvojamās telpas apmaiņā pret citu īrējamu pašvaldībai piederošu vai tās nomātu dzīvojamo telpu domes saistošajos noteikumos paredzētajā kārtībā.

(2) Palīdzību īrētās pašvaldībai piederošās vai tās nomātās dzīvojamās telpas apmaiņā pret citu īrējamu pašvaldībai piederošu vai tās nomātu dzīvojamo telpu pašvaldība sniedz tādā secībā, kādā reģistrēti iesniegumi par attiecīgā veida palīdzības saņemšanu.

Konkrētās pašvaldības saistošajos noteikumos īrēto dzīvokļu apmaiņa var būt izklāstīta detalizētāk, paredzot arī papildu nosacījumus. Piemēram, ir pašvaldības, kuras piedāvā pašvaldības dzīvojamās telpas savstarpēji apmainīt pašiem īrniekiem, tā ir iespēja īrniekiem pašiem meklēt maiņas variantus.

Tātad, lai reģistrētos pašvaldības dzīvokļa apmaiņai, pašvaldībā jāiesniedz iesniegums. Vienlaikus ir jānoskaidro, kādas vēl iespējas pašvaldība pieļauj tās dzīvokļa maiņai.

Labs saturs
2
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas