E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 18317
Lasīšanai: 2 minūtes

Kā jānosaka piemaksas par vakanta amata pienākumu pildīšanu

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
14. oktobrī, 2019
Jānis

Valsts un pašvaldību institūciju amatpersonu un darbinieku atlīdzības likuma (turpmāk – likums) 14. panta 3. daļa noteic, ka piemaksu par vakanta amata pienākumu pildīšanu var noteikt ne vairāk kā divām amatpersonām. Savukārt ar iestādes iekšējo rīkojumu ir noteikts, ka par vakanta amata pienākumu pildīšanu amatpersona saņem piemaksu 30% apmērā no mēnešalgas. Vai iestādes rīcība ir tiesiska, ja par 8 vakantiem amatiem tiek noteikta piemaksa 24 amatpersonām (piemaksas apmērs – 20% katrai amatpersonai)? Vai pareizi nebūtu tā, ka atbilstoši likumam iestāde drīkst noteikt piemaksu 16 amatpersonām (katrai amatpersonai piemaksas apmērs 30%)?

A
atbild:
06. novembrī, 2019
Valsts kanceleja
Artis Ozoliņš, Komunikācijas departamenta vadītājas vietnieks

Valsts un pašvaldību institūciju amatpersonu un darbinieku atlīdzības likuma 14. panta 3. daļa nosaka ierobežojumu darbinieku skaitam – ne vairāk kā divas amatpersonas, kuras var saņemt piemaksu līdz 30% no mēnešalgas par prombūtnē esošas amatpersonas aizvietošanu vai vakanta amata pienākumu pildīšanu.

Vēršam uzmanību, ka saskaņā ar Likuma par budžetu un finanšu vadību 46. panta pirmo daļu iestādes vadītāji ir atbildīgi par budžeta līdzekļu efektīvu un ekonomisku izlietošanu atbilstoši paredzētajiem mērķiem. Ņemot vērā iepriekš minēto, iestādes rīcība, nosakot piemaksu vairāk nekā divām amatpersonām par vakanta amata pienākumu pildīšanu, nav uzskatāma par likumīgu un atbilstošu Likumā par budžetu un finanšu vadību noteiktajam.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 74 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas