E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 18183
Lasīšanai: 2 minūtes
1
1

Ja veselībai nodarīts kaitējums, var vērsties Ārstniecības riska fondā

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
03. oktobrī, 2019
Mudite

Labdien! Kā man rīkoties, ja es no zobārsta kabineta ar ātro palīdzību tiku aizvesta uz slimnīcu? Tika apturēta smaga asiņošana. Pēc nedēļas man veica operāciju. Vai varu pieprasīt atlīdzību par morālo kaitējumu?

A
atbild:
17. oktobrī, 2019
Edīte Brikmane
LV portāls

Ja uzskatāt, ka veselībai ir nodarīts kaitējums, kas radījis arī materiālus zaudējumus, Jums ne vēlāk kā divu gadu laikā no kaitējuma atklāšanas dienas, taču ne vēlāk kā triju gadu laikā no tā nodarīšanas dienas ir tiesības vērsties Ārstniecības riska fondā ar atlīdzības prasījuma iesniegumu. Veselības inspekcija veiks ekspertīzi un noteiks pacienta dzīvībai vai veselībai nodarītā kaitējuma esību vai neesību, kaitējuma sekas un apmēru, un pieņems lēmumu par atlīdzības izmaksāšanu vai atteikumu izmaksāt atlīdzību.

Lai pacients pieprasītu atlīdzību no Ārstniecības riska fonda, viņam ar iesniegumu jāvēršas Veselības inspekcijā, Klijānu ielā 7, LV-1012. Iesniegumu var iesniegt klātienē, nosūtīt pa pastu vai iesniegt elektroniski uz e-pasta adresi vi@vi.gov.lv, ja tas parakstīts ar drošu elektronisko parakstu un ja nav pievienoti dokumenti, kuriem obligāti iesniedzami vai uzrādāmi dokumentu oriģināli.

Plašāka informācija pieejama Veselības inspekcijas mājaslapas sadaļā “Iesniegums Ārstniecības riska fondam.

Atlīdzību neizmaksā, ja pacients atlīdzību par savai dzīvībai vai veselībai nodarīto kaitējumu, kā arī par sev radītajiem ārstniecības izdevumiem jau ir saņēmis civilprocesa vai kriminālprocesa ietvaros.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas