E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 17541
Lasīšanai: 2 minūtes
2
3
2
3

Lidojot caur Lielbritāniju, nepilsonim nepieciešama tranzīta vīza

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
15. jūlijā, 2019
Elīza

Vai Latvijas nepilsonim ir nepieciešama vīza, ja viņš uz citām Eiropas valstīm lido caur Lielbritāniju (tikai tranzīts – pārsēšanās)?

A
atbild:
13. augustā, 2019
Linda Balode
LV portāls

Saskaņā ar vairāku aviobiļešu iegādes pakalpojuma sniedzēju norādīto informāciju tīmekļvietnēs no 2014. gada 1. decembra stājušās spēkā izmaiņas noteikumos par Lielbritānijas tranzīta vīzu, kas skar pasažierus ar Latvijas nepilsoņu pasēm. Proti, līdz tam visu valstu pasažieri varēja atstāt tranzīta zonu, lai paņemtu bagāžu vai dotos uz citu lidostu, ja viņiem bija derīga aviobiļete uz citu valsti.

Saskaņā ar jaunajām prasībām tranzīta pasažieriem no valstīm, kurās noteikts vīzu režīms ar Lielbritāniju, arī Latvijas nepilsoņiem, ir jāsaņem tranzīta vīza, ja viņiem nepieciešams iziet robežkontroli Lielbritānijas lidostā (piemēram, lai dotos uz citu lidostu, izņemtu bagāžu) vai tranzīts attiecīgajā lidostā nav iespējams tranzīta zonā.

Piemēram, ja Latvijas nepilsonis ir iegādājies biļetes no Rīgas uz Kanāriju salām ar pārsēšanos Londonā, personai ir nepieciešams iziet robežkontroli un iziet no tranzīta zonas, līdz ar to pasažierim pirms brauciena ir jāsaņem Lielbritānijas tranzīta vīza. Pretējā gadījumā personai neatļaus izlidot jau no Rīgas lidostas uz Londonu.

Vienlaikus vēršam uzmanību, ka pirms braucieniem uz ārvalstīm jāsazinās ar attiecīgās valsts vēstniecību Latvijā, kura varēs sniegt visprecīzāko informāciju par aktuālo valsts tiesisko regulējumu.

Labs saturs
3
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas