E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 17398
Lasīšanai: 3 minūtes
1
2
1
2

Balsošanas rezultātu paziņošana

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
02. jūlijā, 2019
Inita

Labdien! Dzīvokļa īpašuma likumā noteikts: ja kāds no dzīvokļu īpašniekiem to pieprasa, pārvaldnieks uzrāda pārējo dzīvokļu īpašnieku balsojuma rezultātus. Vai pārvaldnieks var atsaukties uz personas datu aizsardzību un neuzrādīt cita dzīvokļa īpašnieka aizpildīto anketu, kurā norādīts dzīvokļa īpašnieka vārds, uzvārds un personiskais paraksts.

A
atbild:
08. jūlijā, 2019

Kā jau Jūs to pamatoti norādījāt, lēmumu pieņemšanas un paziņošanas kārtību reglamentē Dzīvokļa īpašuma likums. Likuma 20. panta 3. daļa nosaka: “Par balsošanas rezultātiem dzīvokļa īpašnieks, dzīvokļu īpašnieku kopības noteikta persona vai pārvaldnieks sagatavo balsošanas protokolu un piecu darbdienu laikā nosūta to visiem dzīvokļu īpašniekiem. Balsošanas protokolā norāda:

1) lēmuma projekta nosūtīšanas dienu un dzīvokļu īpašnieku balsošanai noteikto termiņu;

2) pieņemto lēmumu un ar to saistītās balsošanas rezultātus;

3) pēc dzīvokļu īpašnieku pieprasījuma – atšķirīgo viedokļu saturu;

4) citas būtiskas ziņas par balsojumu.”

Savukārt šī paša panta 4. daļa nosaka: “Ja kāds no dzīvokļu īpašniekiem to pieprasa, dzīvokļa īpašnieks, dzīvokļu īpašnieku kopības noteikta persona vai pārvaldnieks uzrāda pārējo dzīvokļu īpašnieku balsojuma rezultātus.”

Tādējādi pārvaldniekam ir pienākums pēc Jūsu pieprasījuma uzrādīt pārējo dzīvokļu īpašnieku balsošanas rezultātus – anketas daļu, kas atspoguļo balsojumu “Par” vai “Pret”.

Spēkā esošais regulējums neuzliek pārvaldniekam par pienākumu atklāt citu dzīvokļu īpašnieku personas datus (vārds, uzvārds, personas kods u. c.). Tādējādi pārvaldniekam ir pienākums Jums uzrādīt iepriekš minēto anketas daļu, taču nav tiesības bez likumīga pamata un mērķa atklāt citu īpašnieku personas datus.

Ņemot vērā minēto, risinājums normatīvā akta nosacījumu izpildei varētu būt anketā redzamo personas datu aizklāšana (pseidonimizēšana), pirms šī anketa pēc pieprasījuma tiek uzrādīta.

Jums kā daudzdzīvokļu nama dzīvokļa īpašniekam ir tiesības pārliecināties par pieņemtā lēmuma (balsojuma) pamatotību (balsu skaits un kvorums), un šo mērķi iespējams sasniegt, neatklājot citu dzīvokļu īpašnieku personas datus. No iepriekš teiktā secināms, ka pārvaldnieka lēmums neuzrādīt Jums balsojuma anketas nav pamatots.

Labs saturs
2
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 44 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas