E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 17318
Lasīšanai: 2 minūtes

Pedagoga aizstājēja tiesības uz atvaļinājumu

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
19. jūnijā, 2019
Erika

Labdien! Pusgadu esmu nostrādājusi par pirmsskolas skolotāju. Darba gaitas uzsāku 03.01.2019. un strādāju līdz pat šim brīdim. Vai man pienākas atvaļinājums, ja esmu pieņemta darbā, lai līdz septembrim aizvietotu citu pedagogu.

A
atbild:
25. jūnijā, 2019
Zaida Kalniņa
LV portāls

Darba likuma 150. pantā ir noteikts, ka darbinieks var pretendēt uz atvaļinājumu pilnā apmērā, ja pie darba devēja ir nostrādāti pilni seši mēneši.

Pedagogam, tostarp pirmsskolas izglītības skolotājam, ir tiesības uz atvaļinājumu astoņu kalendāra nedēļu apmērā. To nosaka Izglītības likuma 52. pants un MK noteikumu Nr. 354  “Noteikumi par pedagogu profesiju un amatu sarakstu” 6.1 punkts.

Tādēļ tiesiski Jums ir tiesības uz atvaļinājumu.

Tomēr Jūsu situācijā, kad darba līgums ir noslēgts uz noteiktu – cita darbinieka aizvietošanas – laiku un darba līgums izbeigsies, pirms būs nostrādāts pilns darba gads, izmantot atvaļinājumu pilnā apmērā Jums ir neizdevīgi. Darba attiecības izbeidzot, ja atvaļinājumu izmantosiet, Jums nāksies atdot darba devējam pārmaksāto atvaļinājuma naudu, jo Jums atvaļinājums pienākas proporcionālā apmērā.

Ja atvaļinājumu neizmantosiet, darba attiecības izbeidzot, Jums izmaksās neizmantotā atvaļinājuma kompensāciju – proporcionāli nostrādātajam laikam.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 60 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas