E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 17181
Lasīšanai: 2 minūtes
11
11

Ar traktortehnikas vadītāja apliecību atļauts vadīt mopēdu un sniega motociklu

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
05. jūnijā, 2019
JANEKS

Sakiet, lūdzu, vai ar traktortehnikas vadītāja apliecību varu vadīt motociklu ar 125 kubikmetru motoru vai tikai 50 kubikmetru?

A
atbild:
12. jūnijā, 2019
Linda Balode
LV portāls

Ceļu satiksmes likuma (CSL) 23. panta sestajā daļā norādīts, ka šā panta pirmās, otrās, trešās, ceturtās un piektās daļas noteikumi, izņemot otrās daļas 8. punktā minēto nosacījumu, nav attiecināmi uz traktortehnikas vadītāja apliecību kategorijām.

Minētā panta otrās daļas 8. punkts paredz, ka ar jebkura mehāniskā transportlīdzekļa vai tramvaja vadīšanas tiesībām transportlīdzekļa vadītājam atļauts vadīt arī tādus citas kategorijas transportlīdzekļus kā AM kategorijas (mopēdi) transportlīdzekli un sniega motocikli. Šis ir vienīgais izņēmums.

Tas nozīmē, ka personai ar traktortehnikas vadītāja apliecību papildus atļauts vadīt tikai mopēdu vai sniega motociklu, neraugoties uz to, ka CSL termins “motocikls” attiecas arī uz sniega motociklu.

Savukārt mopēds atbilstoši CSL ir divriteņu vai trīsriteņu mehāniskais transportlīdzeklis, kura motora darba tilpums nepārsniedz 50 kubikcentimetrus (dzirksteļaizdedzes tipa motoriem) vai kura maksimālā jauda nepārsniedz 4 kW (elektromotoriem vai cita veida iekšdedzes tipa motoriem) un konstrukcijā paredzētais maksimālais ātrums pārsniedz 25 kilometrus stundā, bet nepārsniedz 45 kilometrus stundā, kā arī četrriteņu mehāniskais transportlīdzeklis, kura pašmasa nepārsniedz 350 kilogramus (neskaitot akumulatoru masu elektrotransportlīdzekļiem), motora darba tilpums nepārsniedz 50 kubikcentimetrus (dzirksteļaizdedzes tipa motoriem) vai kura maksimālā jauda nepārsniedz 4 kW (elektromotoriem vai cita veida iekšdedzes tipa motoriem) un konstrukcijā paredzētais maksimālais ātrums nepārsniedz 45 kilometrus stundā.

Labs saturs
11
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas