E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 17128
Lasīšanai: 3 minūtes
1
5
1
5

Noteikumi uztura bagātinātājam, kura sastāvā ir kaņepes ekstrakts

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
03. jūnijā, 2019
Juris

Jautājums par CBD. Tieši šis produkts. Vai to droši varu pasūtīt internetā? (https://www.cbdoilsuk.com/product/love-hemp-400mg-cbd-oil-spray-30ml/; https://www.cbdoilsuk.com/wp-content/uploads/2016/07/Love-Hemp-400mg-CBD-Oil-Spray-Natural.pdf)

A
atbild:
06. jūnijā, 2019
Pārtikas un veterinārais dienests
Diāna Birkenfelde, Pārtikas uzraudzības departamenta Pārtikas produktu reģistrācijas daļas vadītāja

Atbilstoši informācijai, kas norādīta Jūs interesējošā produkta mājaslapā, šis produkts ir uztura bagātinātājs un tā sastāvā ir kaņepes ekstrakts.  Produkts satur augstā koncentrācijā kanabidiolu (CBD).

Konkrētais uztura bagātinātājs nav reģistrēts PVD uztura bagātinātāju reģistrā, un saskaņā ar Ministru kabineta 2015. gada 1. decembra noteikumu Nr. 685 “Prasības uztura bagātinātājiem” 3.1.apakšpunktu tā laišana Latvijas tirgū uztura bagātinātāja statusā nav atļauta.

Eiropas Savienībā (ES), tostarp Latvijā, ir zināma drošas izmantošanas vēsture šādiem no sējas kaņepes (Cannabis sativa L.) iegūtiem produktiem un auga daļām – sēklām, no sēklām iegūtai eļļai, sēklu miltiem, attaukotām kaņepju sēklām. No sējas kaņepes iegūti ekstrakti un atvasinātie produkti, kas satur kanabinoīdus, tostarp CBD, tiek uzskatīti par jauniem pārtikas produktiem, jo nav pierādīta to izmantošanas vēsture nozīmīgā apjomā cilvēku uzturā ES pirms 1997. gada 15. maija. Šādus ekstraktus nav atļauts laist ES tirgū kā pārtikas produktu, tā sastāvdaļu vai uztura bagātinātāju.

Jautājumā par preču pasūtīšanu internetā informējam, ka atbilstoši Ministru kabineta noteikumu Nr. 352 “Noteikumi par veterinārajai kontrolei nepakļautas pārtikas ievešanu no trešajām valstīm un tās kontroles kārtību valsts robežas kontroles punktos, brīvajās zonās, brīvajās noliktavās un muitas noliktavās” prasībām PVD pārtiku nekontrolē, ja privātpersona starptautiskā pasta sūtījumā nosūta pārtiku, kura nav paredzēta komerciāliem mērķiem (svars nepārsniedz 1 kg).

Pasūtot tīmekļvietnē CBD saturošus produktus, patērētājam jāņem vērā, ka Eiropas Savienībā pagaidām nav veikts riska izvērtējums, līdz ar to nevar tikt izslēgta šādu produktu negatīva ietekme uz cilvēka veselību.

Labs saturs
5
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas