E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 17001
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Finanses
2
2

Parādnieks var iegūt ziņas par savām saistībām

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
14. maijā, 2019
Kitija

Sveicināti! Vai man ir kāda iespēja uzzināt, cik lielā apmērā ir mana vīra parādsaistības? Esam precēti, un arī mana dzīve ir atkarīga no tā, cik liela summa jāatmaksā parādam. Un vai tas kādā veidā var mani skart?

A
atbild:
27. maijā, 2019
Lidija Dārziņa
LV portāls

Ziņas par fiziskas personas saistībām, kredītvēsturi iegūst un apkopo kredītinformācijas biroji, kas darbojas saskaņā ar Kredītinformācijas biroju likumu.

Saskaņā ar Datu valsts inspekcijas datiem licence kredītinformācijas biroja darbībai ir izsniegta diviem komersantiem – AS “Kredītinformācijas birojs” un AS “CREFO Birojs”. Saziņas iespējas un informācijas iegūšanas veidi atrodami mājaslapās.

Piemēram, “Kredītinformācijas birojs” norāda, ka piedāvā pakalpojumu, kas privātpersonai dod iespēju pārliecināties par informāciju, kas par viņu atrodama “Kredītinformācijas biroja” sistēmā, kā arī citos ārējos reģistros. Uzņēmumi un ārējie reģistri, kuru dati tiek iekļauti “Kredītinformācijas biroja” sistēmā, uzskaitīti sadaļā “Kredītinformācijas avoti”.

Informāciju iegūt var tikai par pašas personas saistībām, ja tās ir iekļautas biroja datubāzē. Fiziskajai personai ir tiesības divas reizes gadā saņemt no kredītinformācijas biroja informāciju saskaņā ar Fizisko personu datu aizsardzības likumu.

Informāciju par kredītiem var saņemt Latvijas Bankas Kredītu reģistrā. Lai saņemtu Kredītu reģistrā iekļautās ziņas, persona iesniedz Latvijas Bankai rakstisku pieteikumu papīra dokumenta vai elektroniskā dokumenta veidā. Kredītu reģistrā iekļautās ziņas ir tiesīga saņemt persona par sevi. Klienta vai klienta galvinieka vārdā ziņas ir tiesīgs saņemt arī viņa aizgādnis vai pilnvarnieks.

Uz jautāto, vai kādā veidā Jūs var skart vīra parādi, nav iespējams sniegt atbildi, jo jautājums ir pārāk plašs un nekonkrēts, bet situācijas iespējamas dažādas.

Labs saturs
2
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 234 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas