E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 16648
Lasīšanai: 2 minūtes
7
7

Vai nosūtītai īsziņai ir juridisks spēks

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
03. aprīlī, 2019
Valds

Ja ir nosūtīta, izteikta prasība, brīdinājums utt. pa mobilo telefonu un saglabāts ieraksts, vai šai īsziņai ir tāds pat juridisks spēks kā ierakstītai vēstulei?

A
atbild:
08. aprīlī, 2019

Saskaņā ar Pasta likuma 1. panta 6. punktu ierakstīts pasta sūtījums ir reģistrēts pasta sūtījums, par kuru sūtītājam izsniedz kvīti, kas apstiprina, ka pasta sūtījums ir nodots pasta pakalpojumu sniegšanas vietā, un kuru adresātam izsniedz pret parakstu vai citu apliecinājumu, izmantojot sistēmas, kas sagatavo sūtījumu saņemšanas datus un kas pierāda, ka sūtījums ir saņemts.

Savukārt datu apmaiņa, izmantojot elektroniskos datu nesējus (tai skaitā mobilo tālruni), ir informācijas apmaiņas veids, kas nevar radīt personai tiesiskas sekas attiecībā uz informācijas saņemšanu.

Latvijā likumdevējs noteiktos apstākļos ir paredzējis personu informēšanas pienākumu (prasību un brīdinājumu nosūtīšana) un šo apstākļu pierādīšanu (dokumentu saņemšanas fakta pierādīšana), izmantojot pasta pakalpojumu sniedzēju starpniecību. Savukārt datiem, kurus viena puse nosūta otrai, izmantojot publisko informācijas apmaiņas tīklu, ir tikai informatīvs raksturs. 

Labs saturs
7
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas