E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 16629
Lasīšanai: 2 minūtes
1
1

Piespiedu darba kavējuma laiks un tiesības uz atvaļinājumu

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
02. aprīlī, 2019
Vēsma

2017. gada martā darba devējs mani nelikumīgi atbrīvoja no darba. 2018. gada novembrī pēc tiesas sprieduma tiku atjaunota iepriekšējā darbā un man izmaksāja kompensāciju par visu darba piespiedu kavējuma laiku. Vēlos iet atvaļinājumā, bet darba devējs uzskata, ka tas man vēl nepienākas. Sakiet, lūdzu, kad varu doties atvaļinājumā un cik ilgs atvaļinājums man pienākas, ja kopš 2017. gada marta darbu esmu kavējusi darba devēja vainas dēļ un par darba piespiedu kavējumu man izmaksāta kompensācija?

A
atbild:
09. aprīlī, 2019
Zaida Kalniņa
LV portāls
Valsts darba inspekcija
Zaiga Strode, Darba tiesību nodaļas vadošā juriskonsulte

Valsts darba inspekcijas Darba tiesību nodaļas Konsultatīvā centra vadītāja Zaiga Strode skaidro, ka saskaņā ar Darba likuma 152. panta pirmās daļas 4. punktu laikā, kas dod tiesības uz atvaļinājumu, tiek iekļauts arī darba piespiedu kavējuma laiks, ja darbinieks bija prettiesiski atlaists no darba un atjaunots iepriekšējā darbā ar tiesas spriedumu.

 Tādējādi, neraugoties uz izmaksāto kompensāciju par piespiedu darba kavējumu, Jums ir tiesības uz atvaļinājumu atbilstoši individuālā darba gada periodam gan par 2017., gan 2018. gadu.

Precīzu atvaļinājuma periodu nav iespējams pateikt, jo nav zināmi citi Jūsu dati par iepriekš piešķirtajiem atvaļinājumiem un individuālā darba gada periodu.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 214 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas