E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 16291
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Pirmsskola
5
5

Vai vecākiem ir jāremontē bērnudārzs un jāpērk mācību līdzekļi

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
07. februārī, 2019
Dana

Vai vecākiem ir jāveic kosmētiskais remonts bērnudārzā? Un vai vecākiem ir jāpērk tāfeles, metodiskie materiāli? Ienākot pašvaldības bērnudārza grupā, jau divus gadus no bērnudārza puses nekas nav darīts. Par visu gādā vecāki. Un grupa bija tukša, tur bija tikai gultas un galdiņi.

A
atbild:
13. februārī, 2019

Līdzekļi bērnudārza telpu remontam ir jānodrošina pirmsskolas izglītības iestādes dibinātājam – pašvaldībai. Šis pienākums izriet no Izglītības likuma 17. panta trešās daļas 6., 7. un 8. punktā noteiktajiem republikas pilsētas pašvaldības un novada pašvaldības pienākumiem. Bērnu vecākiem nav jāsedz izglītības iestāžu uzturēšanas un saimnieciskie izdevumi pašvaldības dibinātā izglītības iestādē.

Vecākiem mācību līdzekļi nav jāpērk. Saskaņā ar Izglītības likuma 12. panta pirmo daļu “maksu par pirmsskolas izglītības, pamatizglītības un vidējās izglītības ieguvi valsts vai pašvaldību izglītības iestādē, kā arī valsts augstskolu vidējās izglītības iestādē sedz no valsts budžeta, pašvaldību budžetiem vai valsts augstskolu budžetiem Ministru kabineta noteiktajā kārtībā”. Vecāku ziedojums vai iesaistīšanās remonta veikšanā nav obligāta.

Saskaņā ar Izglītības likuma 59. panta ceturtās daļas 1. punktu izglītības iestādes ir tiesīgas saņemt papildu finanšu līdzekļus ziedojumu un dāvinājumu veidā. Tā paša likuma 60. panta septītā daļa nosaka, kādā veidā un kādiem mērķiem papildu līdzekļi izmantojami.

Labs saturs
5
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 44 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas