E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 16207
Lasīšanai: 2 minūtes
1
1

Objektīvā patiesība un tiesības uz taisnīgu tiesu

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
02. februārī, 2019
Igors Kols

Vai “objektīvā patiesība” ir filozofiska vai juridiska kategorija? Ja tiesas spriedumā tiek ignorēta šī objektīvā patiesība, vai nav pārkāptas manas tiesības uz taisnīgu tiesu?

A
atbild:
22. martā, 2019
Signe Krūzkopa
LV portāls

Jūsu jautājums ir visnotaļ komplicēts, un plašāku izpratni var mēģināt iegūt no vairākiem avotiem: Augstākās tiesas Civillietu departamenta tiesneša Aigara Strupiša skaidrojuma žurnālā “Jurista Vārds” par šo tēmu, Latvijas Universitātes Juridiskās fakultātes Juridiskās zinātnes doktora studiju programmas doktorantes Dainas Oses darba Pierādījumi un pierādīšana Civilprocesā.

Tāpat vajadzētu nošķirt terminu “objektīvā patiesība” un “objektīvās izmeklēšanas princips”, jo otrais attiecināms tikai uz administratīvo procesu. Objektīvās izmeklēšanas princips ir primārā atšķirība starp lietas izskatīšanu civilprocesā un lietas izskatīšanu administratīvajā procesā.

Taču, lai noskaidrotu, vai tiesas spriedumā nav ignorēta objektīvā patiesība, nepieciešams vērsties pie kvalificēta jurista, skaidrojot konkrētās lietas nianses un detaļas.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas