E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 15981
Lasīšanai: 2 minūtes
8
8

Atvaļinājuma ilgumu nosaka likums

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
01. janvārī, 2019
Artis

Darba likuma 149. pants nosaka, ka darbiniekam ir tiesības uz četras nedēļas ilgu kalendāra atvaļinājumu, neskaitot svētku dienas.

Darba devējs saka, ka viņš dod un apmaksā tikai divas nedēļas gadā, jo ir loti mazs uzņēmums. Vai tā varētu būt, ja, piemēram, man ir 2,5 stundu darba diena? Vai man vienalga jābūt piešķirtām četrām apmaksātām nedēļām atvaļinājuma gadā?

A
atbild:
03. janvārī, 2019
Zaida Kalniņa
LV portāls

Darba likums neparedz darba devējam izvēlēties, cik ilgu ikgadējo atvaļinājumu darbiniekam apmaksāt. Neatkarīgi no uzņēmuma lieluma un iespējām, kā arī darbinieka nodarbinātības saskaņā ar likuma 149. panta pirmo daļu ikvienam darbiniekam pienākas četras kalendāra nedēļas ilgs atvaļinājums, neskaitot svētku dienas.

Atvaļinājuma kompensācija izmaksājama atbilstoši tam, kāds darba laiks ir darba līgumā nolīgts, piemērojot vidējās izpeļņas aprēķinu. Ja ir nolīgts nepilns darba laiks, piemēram, 4 stundas dienā, tad atvaļinājuma kompensācija arī vidējās izpeļņas aprēķinā būs mazāka. Jāņem vērā, ka darba devējam kompensācija ir jāizmaksā tikai par tām dienām, kad darbiniekam normālā kārtībā būt jāstrādā. Tātad visas dienas atvaļinājuma laikā neapmaksā, jo normāli visas dienas mēnesī neviens darbinieks nestrādā – ir arī brīvdienas.

Jebkurā gadījumā viena darba gada laikā Jums ir tiesības uz četru kalendāra nedēļu atvaļinājumu par nostrādātiem 11 mēnešiem.

Tas, kāds darba laiks Jums ir nolīgts, ir jāskatās darba līgumā.

Labs saturs
8
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 70 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas