E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 15408
Lasīšanai: 2 minūtes
1
1

Vai Japānas pilsonis var veikt uzņēmējdarbību Latvijā

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
04. oktobrī, 2018
JELENA

Labdien! Man jautājums, vai fiziskā persona, kura ir Japānas pilsonis, var Latvijas Republikā veikt uzņēmējdarbību? Un, ja to darīt var, kāda uzņēmējdarbības forma var būt (individuālais komersants, SIA, mikrouzņēmums vai cita) un kāda vēl reģistrācija nepieciešama? Gribu paskaidrot, ka Japānas pilsonis plāno Latvijā mācīties vienā no augstskolām un grib nodarboties ar uzņēmējdarbību, saistītu ar ēdināšanas pakalpojumiem.

A
atbild:
08. oktobrī, 2018
Uzņēmumu reģistrs
Evija Ivdra, sabiedrisko attiecību speciāliste

Uzņēmējdarbību Latvijā var veikt ārvalstu pilsonis, tai skaitā arī Japānas. Uzņēmējdarbības veida izvēle ir atkarīga no daudziem faktoriem: no biznesa idejas būtības un apjomiem, piemēram, cik darbinieku ir plānots nodarbināt, cik liels plānots apgrozījums, pamatkapitāla apjoms utt. Lai noskaidrotu sev piemērotāko uzņēmējdarbības veidu, aicinām izmantot UR sagatavoto rīku, kas palīdz to izvēlēties un ir pieejams šeit.

Uzņēmējdarbību reģistrē Uzņēmumu reģistrā, pirms tam topošais uzņēmējs sagatavo iesniegšanai nepieciešamos dokumentus. Iesniedzot reģistrācijas dokumentus, svarīgi ņemt vērā, ka ārvalstu pilsoņiem paraksts jāapliecina pie jebkura zvērināta notāra, vai arī dokumenti jāiesniedz elektroniski, izmantojot ārvalstīs izdotu drošu elektronisko parakstu.

Ja topošajam uzņēmējam ir interese darboties ēdināšanas jomā, būtu vēlams apzināt, kādas prasības jāievēro ēdināšanas jomā, par ko atbild Pārtikas un veterinārais dienests.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas