E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 15320
Lasīšanai: 2 minūtes
1
1
1
1

Uzaicinājums nodot biometrijas datus, ja kriminālprocess ir izbeigts

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
17. septembrī, 2018
Alise

Labdien! Tika uzsākts kriminālprocess, persona atzīta par aizdomās turēto, atzina savu vainu, bet kriminālprocess tika izbeigts pēc 379. panta pirmās daļas 1. punkta. Pēc mēneša ir atsūtīta pavēste, ka jāierodas uz biometrisko datu sniegšanu. Vai tā ir jābūt, ka pēc tam cilvēks tiek izsaukts uz biometriju? Vai arī izmeklētājai tas bija jāizdara uzreiz? Vai uz biometriju izsauc, jo tika pārsūdzēts lēmums?

A
atbild:
19. septembrī, 2018
Latvijas Zvērinātu advokātu kolēģija
Armands Smans, zvērināta advokāta palīgs

Parasti biometrijas datus iegūst neilgi pēc tam, kad persona ir ieguvusi attiecīgu procesuālo statusu. Ja tas netika izdarīts, turklāt kriminālprocess jau ir izbeigts, tad atbildīgās amatpersonas rīcība, nosūtot pavēsti ar uzaicinājumu ierasties biometrijas datu nodošanai izbeigtā kriminālprocesa ietvaros, ir visai apšaubāma.

Par iemeslu šādai rīcībai nevajadzētu būt apstāklim, ka par lēmumu par kriminālprocesa izbeigšanu, iespējams, tika iesniegta sūdzība. Ja persona nevēlas nodot biometrijas datus, ieteicams vērsties pie izmeklētājas ar iesniegumu, lūdzot definēt uzaicinājuma tiesisko pamatu, situācijā, ja kriminālprocess ir izbeigts.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas