E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 15123
Lasīšanai: 2 minūtes
2
2

Sodu par fotoradara fiksētu pārkāpumu var uzlikt ne vēlāk kā 6 mēnešu laikā

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
22. augustā, 2018
Māris

Labdien! Cik ilgā laikā no pārkāpuma fiksēšanas brīža ir jāuzliek fotoradara sods?

A
atbild:
11. oktobrī, 2018
Linda Balode
LV portāls

Atbilstoši Valsts policijas sniegtajai informācijai Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa 37. panta pirmā daļa paredz, ka lietvedību administratīvā pārkāpuma lietā var uzsākt ne vēlāk kā sešu mēnešu laikā no pārkāpuma izdarīšanas dienas.

Kad lietvedība ir uzsākta, saskaņā ar CSL 43.panta astotajā un devītajā daļā noteikto protokolu-lēmumu ne vēlāk kā trīs darbdienu laikā pēc tā pieņemšanas nosūta personai, kurai piemērots administratīvais sods, savukārt informāciju par pieņemto lēmumu ievada transportlīdzekļu un to vadītāju valsts reģistrā vai traktortehnikas un tās vadītāju informatīvajā sistēmā.

Ja persona CSDD vietnē ir reģistrējusies elektroniskajā e-pakalpojumu sistēmā un piekritusi paziņojumu saņemšanai elektroniski, protokolu-lēmumu un citus ar protokolu-lēmumu saistītos dokumentus minētajai personai nosūta elektroniski.

Savukārt administratīvā pārkāpuma protokolu-lēmumu, kuru nosūta, izmantojot pasta pakalpojumus, sūta uz personas, kurai piemērots administratīvais naudas sods, deklarētās dzīvesvietas adresi vai deklarācijā norādīto papildu adresi.

Labs saturs
2
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 1 jautājumu. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas