E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 13902
Lasīšanai: 2 minūtes

Tiesu izpildītājs piemēro liegumu publiskajā reģistrā

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
21. februārī, 2018
lolita

Vai pastāv noilgums pie tiesu izpildītāja? Cilvēks neapdomīgi, nepārrakstot auto uz jaunā īpašnieka vārda, 2004. gadā, pašam nezinot, ir nokļuvis parādnieku sarakstā. Pats ir 2. grupas invalīds, īpašumi nepieder, saņem invaliditātes pensiju 85 eiro, grūti iztikt, bet pašvaldība maznodrošinātā statusu atsakās piešķirt, jo sarakstā parādās, ka viņam pieder divas automašīnas, kuru sen jau nav. Ir mēģinājis arī sazināties ar tiesas izpildītājiem, bet nesekmīgi, tādās adresēs vairs tādi nav atrodami. Ko darīt?

A
atbild:
06. martā, 2018

Tiesu izpildītājam ir pienākums CSDD reģistrā piemērot liegumu parādniekam piederošiem transportlīdzekļiem. Tā ir piedziņas vēršana uz kustamo mantu saskaņā ar Civilprocesa likuma noteikumiem. Šādā gadījumā, ja liegums ir piemērots, transportlīdzekļus no uzskaites noņemt nevarēs.

Jums var ieteikt vērsties pie piedzinēja (kreditora) un paskaidrot, ka šādi transportlīdzekļi vairs neeksistē vai ir bezvērtīgi. Jums jāmēģina vienoties, lai piedzinējs piekrīt, ka tiesu izpildītājs uz šiem transportlīdzekļiem nevērš piedziņu (nepiemēro liegumu). Tādā gadījumā piedzinējs nosūtīs tiesu izpildītājam pieteikumu Civilprocesa likuma 559. panta pirmās daļas kārtībā un tiesu izpildītājs liegumus CSDD varēs noņemt.

Jautājumā par noilgumu: tas ir atkarīgs no prasījuma veida. Civillietās šāda noilguma faktiski nav. Administratīvajiem sodiem tie ir pieci gadi.

Sameklēt konkrēto tiesu izpildītāju nevajadzētu būt problēmām. Latvijas Zvērinātu tiesu izpildītāju padomes mājaslapā www.lzti.lv ir atrodama visu tiesu izpildītāju kontaktinformācija.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 90 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas