E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 13574
Lasīšanai: 2 minūtes

Komandējuma izdevumu atlīdzināšana – atbilstoši iesniegtajiem apliecinājumiem

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
07. janvārī, 2018
Sandra

Labdien! Lūdzu sniegt skaidrojumu par Ministru kabineta 12.10.2010. noteikumu Nr. 969 "Kārtība, kādā atlīdzināmi ar komandējumiem saistītie izdevumi" 8.4.punkta piemērošanu – vai darba devējam ārvalstu komandējuma gadījumā jāatlīdzina darbiniekam tikai brokastu izdevumi viesnīcā pēc izrakstīta viesnīcas rēķina par brokastīm, ja ir izmaksāta pilna dienas nauda sekojošos gadījumos: 1) viesnīcas izdevumus atlīdzina uzaicinātājs (viesnīcas numurs rezervēts bez brokastīm); 2) darbinieks viesnīcā ierodas ar vaučeru (viesnīcas apmaksu veicis darba devējs)? Darbinieks abos gadījumos neveic pats naktsmītnes apmaksu, bet tikai maksā par brokastīm. Vai šādi brokastu izdevumi no darba devēja puses ir atlīdzināmi darbiniekam?

A
atbild:
18. janvārī, 2018
Zaida Kalniņa
LV portāls

Ja darbinieks ir iesniedzis darba devējam dokumentus, kas apliecina komandējuma laikā radušos izdevumus, kā norādīts jautājumā, par brokastīm viesnīcā, darba devējam ir pienākums tos atlīdzināt atbilstoši MK noteikumu Nr. 969 8.4. punktam. Komandējuma dienas naudas izmaksa, ko nosaka noteikumu 8.1 punkts,  nav pamats brokastu izdevumus neatlīdzināt.

Proti, likumdevējs nav paredzējis darba devējam izvēlēties, ko atlīdzināt, bet devis konkrētu pozīciju uzskaitījumu, kas jāpiemēro, ja tiek iesniegti attiecīgi apliecinošie dokumenti.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas