E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 12142
Lasīšanai: 2 minūtes
1
1

Sprieduma izpildes izdevumi solidāru parādsaistību gadījumā

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
08. jūnijā, 2017
Evija

Vai tiešām, ja uz trim personām ir bijis solidārs parāds (485 eiro īres parāds), zvērināts tiesu izpildītājs piedzen savu amata atlīdzību no katra, it kā katrs būtu bijis parādā minēto summu?

A
atbild:
20. jūnijā, 2017

Ja pastāv solidāras saistības, tiesu izpildītāja lietvedībā var būt ievesta viena izpildu lieta ar trim parādniekiem vai arī trīs atsevišķas izpildu lietas - katram parādniekam sava lieta.

Saskaņā ar Ministru kabineta noteikumiem Nr. 451 "Noteikumi par zvērinātu tiesu izpildītāju amata atlīdzības taksēm" procentuālo amata atlīdzību saskaņā ar šo noteikumu 5. punktu tiesu izpildītājs piedzīs vienu reizi, pat ja būs ievestas 3 atsevišķas izpildu lietas.

Citāda situācija var rasties attiecībā pret fiksēto amata atlīdzību saskaņā ar šo noteikumu 3. punktu. Ja būs ievesta viena izpildu lieta ar trim parādniekiem, tad šo fiksēto amata atlīdzības taksi var piedzīt vienu reizi.

Ja katram parādniekam būs ievesta atsevišķa izpildu lieta (tas ir atkarīgs no tā, kāds ir izpildu dokuments), tad tiesu izpildītājs šo fiksēto amata atlīdzības taksi var piedzīt no katra parādnieka. Jāpiebilst, ka attiecībā uz sprieduma izpildes izdevumu apmaksu solidāru saistību gadījumā darbojas regresa prasījuma kārtība.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 4 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas