E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 10894
Lasīšanai: 2 minūtes

Parādsaistības nav nokārtotas līdz galam

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
02. decembrī, 2016
Sergejs

Labdien. Vairāk kā 12 gadu atpakaļ bija parāds, maksāju katru mēnesi pa 100 LVL. It kā visu atmaksāju, bet tagad mana automašīna CSDD ir bloķēta un konts bankā arī. To nobloķēja tiesu izpildītājs no Ventspils. Kaut arī mana deklarēta dzīvesvieta jau gadus 10 ir Rīga. Runa iet par to pašu veco parādu, it kā es paliku vēl parādā. Pa šo laiku neviens mani nemeklēja, esmu bez problēmām ņēmis vēl kredītus, arī tajā pašā uzņēmumā. Jautājums, vai 10 gadiem pēc parāda viņiem ir tiesības tā rīkoties? Vai tad šīm lietām nav derīguma termiņa?

A
atbild:
08. decembrī, 2016

Jautājumā norādītā informācija vedina domāt, ka parādsaistības, visticamāk, līdz galam nav nokārtotas.

Iespējams, nav nomaksāta visa parāda summa, varbūt tie ir sprieduma izpildes izdevumi. Civillietām, kad tās atrodas zvērināta tiesu izpildītāja lietvedībā, nav noilguma.

Šādā situācijā tiesu izpildītājam ir tiesības piemērot aizliegumu transporta līdzeklim visa veida darbībām CSDD - tā ir piedziņas vēršana uz kustamo manto. Tiesu izpildītājam ir tiesības arī bloķēt kontu kredītiestādē. Tas notiek saskaņā ar Civilprocesa likuma 599. panta trešo daļu: ja parādniekam ir noguldījums kredītiestādē, tiesu izpildītājs kredītiestādei dod rīkojumu noguldītos līdzekļus tiesu izpildītāja norādītajā piedzenamās summas un sprieduma izpildes izdevumu apmērā pārskaitīt tiesu izpildītāja depozīta kontā, ievērojot šā likuma 1. pielikuma 3. punktā noteikto ierobežojumu attiecībā uz parādnieku. 

Jums var ieteikt  klātienē satikties ar tiesu izpildītāju un pārrunāt radušos situāciju, noskaidrot precīzu parāda atlikumu, kā arī pārrunāt jautājumu par parādsaistību nokārtošanu. Visu tiesu izpildītāju kontaktinformācija ir atrodama Tiesu izpildītāju padomes mājaslapā www.lzti.lv. Tur ir arī atrodami tiesu izpildītāja pieņemšanas laiki.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 44 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas