E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 10250
Lasīšanai: 2 minūtes

Bezalgas atvaļinājuma ilgums ietekmē tiesības uz ikgadējo apmaksāto atvaļinājumu

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
31. augustā, 2016
Daiga

Labdien! Strādāju no 04.11.2015. Ģimenes apstākļu dēļ biju spiesta darbā ņemt bezalgas atvaļinājumu uz 2 mēnešiem. No 08.07.16. līdz 04.09.16. Šī gada laikā biju izņēmusi apmaksāto atvaļinājumu 14 dienas. Man pienākas vēl šajā gadā 2 apmaksātās nedēļas. Darba devējs man skaidroja, ka atvaļinājumu varu ņemt, bet man par viņu netiks maksāts (par apmaksāto atvaļinājumu). Šajā gadā nesaņemšu un vēl visu nākamo gadu... Kāpēc tā, nesaprotu? Kāds sakars bezalgas atvaļinājumam ar apmaksāto? PASKAIDROJIET, LŪDZU, VAI DARBA DEVĒJS VAR TĀ RĪKOTIES?

A
atbild:
01. septembrī, 2016
Zaida Kalniņa
LV portāls

Vienkāršākais paskaidrojums varētu būt šāds: atvaļinājumu par jau izmantotu atvaļinājumu nepiešķir. Ja esat izmantojusi bezalgas atvaļinājumu viena gada laikā kaut par vienu dienu ilgāku par četrām kalendārajām nedēļām, tad atbilstoši Darba likuma 152. panta otrajai daļai šis laiks nedod tiesības uz ikgadējo atvaļinājumu. Jūsu gadījumā izmantotais bezalgas atvaļinājums no 08.07.2016. līdz 04.09.2016. netiek ieskaitīts laikā, kas dod tiesības uz darba devēja apmaksātu atvaļinājumu.

Praktiski tas nozīmē, ka Jūsu likumā noteiktais ikgadējais četru kalendāro nedēļu darba devēja apmaksātais atvaļinājums proporcionāli samazinās nevis par divām kalendārajām nedēļām, bet par 3,34 atvaļinājuma dienām.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas