DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
24. septembrī, 2024
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība

Uzņēmējdarbības skola uzsāk desmito sezonu ar rekordlielu dalībnieku skaitu 

FOTO: Madara Luīze Eriņa

Biznesa augstskolas Turība organizētā Uzņēmējdarbības skola 20. septembrī uzsāka savu desmito sezonu, šogad kopā pulcējot rekordlielu dalībnieku skaitu – 861 skolēnu no 44 dažādām skolām visā Latvijā. 

“Šogad Uzņēmējdarbības skolas dalībnieki pārstāv visus Latvijas reģionus, no Latgales līdz Kurzemei. Tieši daudzveidība veicina ideju apmaiņu un pieredzes bagātināšanos ar dažādiem skatapunktiem un reģionālām pieredzēm. Šī ir lieliska iespēja skolu jauniešiem attīstīt ne tikai uzņēmējdarbības un inovāciju radīšanas prasmes, bet arī komunikāciju un sadarbību, uzlabot savas līderības un komandas darba spējas. Šīs prasmes ir ne tikai noderīgas, bet arī pieprasītas jebkurā profesionālās darbības jomā. Piedalīšanās Uzņēmējdarbības skolā palīdzēs skolēniem labāk apzināties savas nākotnes karjeras ceļa izvēles un dos iespēju mācīties veidot vērtīgus kontaktus ar līdzīgi domājošiem jauniešiem no visas Latvijas,” uzsver Biznesa augstskolas Turība Uzņēmējdarbības vadības fakultātes dekāne Evija Kļave.  

Uzņēmējdarbības skolas atklāšanas pasākums notika 20. septembrī Rīgā, Biznesa augstskolā Turība, kurā jaunās sezonas dalībniekiem bija iespēja noklausīties iedvesmojošo AS “Pasažieru vilciens” Kompetenču centra vadītāja un Biznesa augstskolas Turība lektora Kaspara Bernāna lekciju, kā arī darboties pie biznesa idejas radīšanas. Biznesa idejas vērtēja gan augstskolas mācībspēki, absolventi, gan uzņēmēji – SIA “Attach” vadītāja Maija Bērtiņa, Ģimenes restorāna “Hercogs” vadītājs Andris Rūmītis, SIA “Finanšu konsultants” valdes locekle Jolanta Aleksāne un uzņēmuma SIA “Gafū” zīmola un mārketinga vadītājs, kā arī uzņēmējs Gints Holsts.   

Šogad projekts apvienos 861 skolēnu no Rīgas, Daugavpils, Liepājas, Valmieras, Ventspils, Rēzeknes, Ogres, Siguldas, Talsiem, Engures, Babītes, Nīcas, Bauskas, Balviem, Salacgrīvas, Rojas, Gulbenes, Mālpils, Krimuldas, Ozolniekiem, Grobiņas, Druvas, Olaines un Pilsrundāles.  

Turpmāk nodarbības notiks vienreiz mēnesī attālināti tiešsaistes platformā WebEx. Tās būs piepildītas ar aktuālākajām uzņēmējdarbības tendencēm, noderīgiem rīkiem un prasmēm, kā arī jauniešiem būs iespēja klausīties stāstus no sabiedrībā pazīstamiem uzņēmējiem un personībām, lai palīdzētu attīstīt prasmes un īpašības, kas nepieciešamas ikvienam uzņēmējam. Pēc katras lekcijas jauniešiem būs jāveic mājasdarbs, bet noslēguma nodarbībā, kas notiks nākamā gada 25. aprīlī, skolēniem būs jāpielieto nodarbībās gūtās zināšanas, iesaistoties dažādās aktivitātēs, darbnīcās un kārtojot noslēguma testu. 

Uzņēmējdarbības skolas mērķis ir veicināt vidusskolēnos interesi un izpratni gan par uzņēmējdarbību kopumā, gan par šīs nozares saistītām tēmām – finanšu pratība, mediju pratība, uzņēmuma un personīgā zīmola veidošana, mārketinga triki, konfliktu risināšana, ilgtspējība, sociālo mediju tendences u.c. Tādējādi vidusskolēniem tiek piedāvāta kompetencēs balstīta izglītība, attīstītas starpnozaru prasmes un jaunieši iegūst, tā dēvētās, soft skills, kas palīdz viņiem veidoties kā personībai.  

Uzņēmējdarbības skolu līdz šim brīdim ir absolvējuši jau vairāk nekā 1200 skolēni, kas norāda uz jauniešu palielinātu interesi biznesa izglītībā un nozarē kopumā. 

Biznesa augstskola Turība ir TOP3 darba devēju atzītākā augstskola. Tā ir biznesā balstīta un atbilstošās aktivitātēs studentu orientēta starptautiska augstskola, kas ietver biznesa domāšanu visos studiju virzienos. Turībā praktiskās studijas veido 60 % studiju laika, savukārt teorija – 40 %. Jāakcentē, ka augstskolas pasniedzēji ir savas nozares profesionāļi un uzņēmēji dažādās nozarēs.  

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI