DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
09. septembrī, 2024
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība

Ventspils Digitālais centrs piedāvā bezmaksas darbnīcu ukraiņu skolēniem jebkurā vietā Latvijā

Publicitātes foto.

Ventspils Digitālais centrs projekta “Tehnoloģijas vieno!” ietvaros piedāvās 3D mākslas darbnīcu “Kultūrvides objekta 3D vizualizācija”, apmācot vismaz 400 Ukrainas un Latvijas 1.– 12. klašu skolēnus. Darbnīca ir bez maksas un notiks izbraukumā – skolās un iestādēs jebkurā vietā Latvijā pēc vienošanās ar ukraiņu koordinatoriem, skolu atbildīgajām personām u. tml.

Darbnīca ilgst 90 minūtes, tās norisei skolēniem nepieciešami datori ar interneta pieslēgumu.  Maksimālais dalībnieku skaits vienā grupā - 15 skolēni, taču iespējams organizēt vairākas darbnīcas vienā dienā. Darbnīcas dalībnieku sastāvā jābūt vismaz 60% ukraiņu skolēnu. Vienā darbnīcā iespējams darboties 1. - 3. klašu; 4. - 6. klašu; 5. - 7. klašu un 8. - 12. klašu skolēniem.

Darbnīcā “Kultūrvides objekta 3D vizualizācija” skolēni iepazīs 3D mākslas aspektu. Skolēniem tiks demonstrēti mākslas darbu piemēri, kur dažādu mērķu sasniegšanai izmantoti 3D objekti, gūstot priekšstatu par to, kā 3D mākslas darbi papildina kopējo mākslas darba uztveri. Nodarbībā skolēni pēc izvēles interaktīvi iepazīs kādu Latvijas kultūrvides objektu. Izmantojot atbilstošas 3D programmas vai rīkus, tiks veidota objekta trīs dimensiju mākslas versija. Skolēni šajā procesā iepazīs konkrētā objekta arhitektūru un dizainu.

Lai nodrošinātu atgriezenisko saiti, skolēniem darbnīcas noslēgumā būs jāaizpilda aptaujas anketa. Darbnīcas iespējams organizēt no septembra līdz pat decembrim. Pieteikties izbraukuma darbnīcai iespējams, aizpildot anketu šeit: www.adre.se/izbraukumadarbnicaua.

Sabiedrības integrācijas fonda programmas “Kultūrorientācijas kursi un iekļaušanās pasākumi Ukrainas civiliedzīvotājiem” projekta “Tehnoloģijas vieno!” kopējais finansējums ir EUR 21 824,80 EUR un programmas finansējums ir 100% apmērā. Projekts tiks realizēts līdz 2024. gada 31. decembrim.

Informējam, ka Ventspils Digitālā centra rīkoto pasākumu un apmācību laikā informācijas atklātības nodrošināšanai un ilustratīvi mākslinieciskiem mērķiem, publicitātei, mārketingam un intervijām, var tikt veikta fotografēšana, video vai audiovizuāla fiksācija. Fotoattēli un video var tikt izvietoti Ventspils Digitālā centra mājas lapā www.digitalaiscentrs.lv, kā arī sociālajos tīklos Facebook, Instagram. Lai iepazītos ar informāciju par personas datu apstrādi Ventspils Digitālajā centrā, aicinām apmeklēt tīmekļvietni: https://adre.se/personasdati .

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI