DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
31. jūlijā, 2024
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Veselība

Austrumu slimnīcā vairāki cietušie ar traumām, kas gūtas, novēršot vētras sekas

Rīgas Austrumu klīniskajā universitātes slimnīcā (Austrumu slimnīcā) turpina nonākt cietušie, kuri traumas guvuši, likvidējot vētras radītās sekas. Ārsti atgādina, ka bez droša aprīkojuma, tajā skaitā ķiverēm, aizsargbrillēm un atbilstoša apģērba, koku zaru zāģēšana vai jumta labošana var beigties traģiski. 

Vētras seku novēršanā iesaistās ne tikai speciālie dienesti, bet arī  daudzi brīvprātīgie, kuri mēģina pašu spēkiem novākt nolūzušos kokus vai labot ēku konstrukcijas. Tāpēc Austrumu slimnīcā nokļūst cietušie, kuri traumas guvuši, likvidējot vētras radītas sekas. 

Austrumu slimnīcas Neatliekamās medicīnas un pacientu uzņemšanas (NMPUK) klīnikas vadītājs Aleksejs Višņakovs uzsver, ka vairākiem pacientiem konstatētas salīdzinoši vieglas traumas, un pēc palīdzības sniegšanas viņi varēja turpināt ārstēties ambulatori. Taču vissmagāk cietis vakar NMPUK nogādāts 63 gadus vecs vīrietis, kurš, mēģinot nozāģēt salauztus koka zarus, krita no liela augstuma un guva multiplus iegurņa kaulu un mugurkaula lūzumus. 

Pēc diagnostikas un neatliekamās palīdzības NMPUK pacientam bija nepieciešama steidzama operācija ar mērķi apturēt intensīvu iekšējo asiņošanu. Pacienta stāvoklis ir stabilizēts, bet prognozējama vairāku mēnešu ilga ārstēšana un rehabilitācija. 

Ārsti atgādina, ka bez droša aprīkojuma, tajā skaitā ķiverēm, aizsargbrillēm un atbilstoša apģērba, koku zaru zāģēšana vai jumta labošana var beigties traģiski. Austrumu slimnīcas mediķi aicina ievērot piesardzību un rūpēties par savu un apkārtējo drošību, iesaistoties vētras seku likvidācijā! 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI