DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
28. jūnijā, 2024
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Vakar ugunsdzēsēji glābēji no ūdenstilpēm izcēluši divus bojāgājušos 

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 27. jūnija plkst. 6.30 līdz 28. jūnija plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 42 izsaukumus – 15 uz ugunsgrēku dzēšanu, 12 uz glābšanas darbiem, bet 15 izsaukumi bija maldinājumi. 

Īsi pirms četriem pēcpusdienā saņemts izsaukums uz Dzintaru ielu Ventspilī, kur no ūdenstilpes izcelts bojāgājis cilvēks un nodots Valsts policijas darbiniekiem. 

Plkst. 14.42 VUGD saņēma izsaukumu uz Katoļu ielu Jelgavā, kur tika evakuēta sabiedriska ēka. Notikuma vietā konstatēts, ka no ēkas evakuēti 300 cilvēki. Ēkas kompresoru telpā tika konstatēts bojājums, kas tika novērsts un VUGD palīdzība notikumā vairs nebija nepieciešama. Plkst. 15.58 darbs notikuma vietā noslēdzās. 

Pustrijos pēcpusdienā ugunsdzēsēji glābēji devās uz Zilo ielu Rīgā, kur no akas izcēla bojāgājušu cilvēku un nodeva Valsts policijas amatpersonām. 

Aizvadītajās divās diennaktīs ugunsdzēsēji glābēji no ūdenstilpēm izcēluši sešus bojāgājušus cilvēkus! Iestājoties karstajam laikam, cilvēki biežāk izvēlas atpūsties pie ūdens, tāpēc VUGD atgādina – dodoties peldēties, neaizmirstiet par drošību! Nerīkojieties pārdroši, neleciet ūdenī nepārbaudītās vietās un necentieties pierādīt savas spējas aizpeldēt tālāk par citiem! Gadījumā, ja redzat, ka cilvēks slīkst, nekavējoties zvaniet 112! 

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji steidzās arī uz izsaukumiem, kuros dega divas vieglās automašīnas, sadzīves priekšmeti, divos gadījumos bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens, siena ruļļi, koks, zaru kaudze, divos gadījumos sausā zāle un piecos gadījumos atkritumi.  

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI