DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
26. jūnijā, 2024
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Rīgā dzēsts paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks 

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 25. jūnija plkst. 6.30 līdz 26. jūnija plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 55 izsaukumus – 21 uz ugunsgrēku dzēšanu, tai skaitā viena meža ugunsgrēka dzēšanu, 19 uz glābšanas darbiem, bet 15 izsaukumi bija maldinājumi. 

Plkst. 02.40 VUGD saņēma izsaukumu uz Ventspils novada Jūrkalnes pagastu, kur dega vienstāva dzīvojamās mājas ārsiena 1 m2 platībā. Pirms VUGD ierašanās no ēkas evakuējās deviņi cilvēki. Plkst. 04.05 darbs notikuma vietā noslēdzās. 

Plkst. 14.23 saņemts izsaukums uz Saldus novada Cieceres pagastu, kur bija notikusi vieglās automašīnas un kravas automašīnas sadursme. Notikuma vietā ugunsdzēsēji glābēji, izmantojot hidrauliskos instrumentus, no automašīnas atbrīvoja trīs bojāgājušus cilvēkus un nodeva Valsts policijas darbiniekiem. Plkst. 22.16 darbs notikuma vietā noslēdzās. 

Plkst. 10.06 ugunsdzēsēji glābēji saņēma izsaukumu uz Āgenskalna ielu Rīgā, kur ugunsgrēks bija izcēlies neapsaimniekotā ēkā un pastāvēja liesmu izplatīšanās draudi uz blakus esošajām ēkām. Ierodoties notikuma vietā ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka deg divstāvu ēkas jumts 500 m2 platībā un ēkas ārsiena 50 m2 platībā. Ugunsgrēka dzēšanas darbos iesaistījās vairāk nekā 40 ugunsdzēsēji glābēji ar 10 ugunsdzēsības transportlīdzekļiem. Satiksme notikuma vietā tika ierobežota. Notikumā tika izveidots operatīvais štābs, kurā piedalījās arī Valsts policija, Pašvaldības policija, Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests (NMPD) un AS “Latvenergo”. Plkst. 15.08 šis paaugstinātās bīstamības ugunsgrēks tika likvidēts. 

Vakar plkst. 09.54 saņemts izsaukums uz Saldus novada Zirņu pagastu, kur bija noticis ceļu satiksmes negadījums. Notikuma vietā konstatēts, ka avarējušas divas vieglās automašīnas. Ugunsdzēsēji glābēji, izmantojot hidrauliskos instrumentus, no vienas no automašīnām atbrīvoja cilvēku un nodeva NMPD mediķiem, kuri konstatēja cilvēka nāvi. Tika atvienotas automašīnas akumulatoru klemmes un sakārtota ceļa braucamā daļa. Plkst. 12.19 darbs notikuma vietā noslēdzās. 

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji steidzās arī uz izsaukumiem, kuros dega ražošanas ēka ar kokmateriāliem, garāža un siltumnīca, nojume, kokmateriālu kaudze, siena un durvis, vieglā automašīna, bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens, koku saknes, niedres, sausā zāle un deviņos gadījumos atkritumi. 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI