DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
21. jūnijā, 2024
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Ugunsgrēkā Preiļos izglābts cilvēks 

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 20. jūnija plkst. 6.30 līdz 21. jūnija plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 43 izsaukumus – sešus uz ugunsgrēku dzēšanu, 27 uz glābšanas darbiem, bet 10 izsaukumi bija maldinājumi. 

Šonakt plkst. 04.33 ugunsdzēsēji glābēji devās uz Jelgavas novada Salgales pagastu, kur bija noticis ceļu satiksmes negadījums, kura rezultātā vieglā automašīna atradās atklātā teritorijā apgāzusies uz jumta. Ugunsdzēsēji glābēji no transportlīdzekļa ar hidraulisko instrumentu palīdzību atbrīvoja bojāgājušo. Darbs notikuma vietā noslēdzās plkst. 05.21 

Plkst. 23.15 saņemts izsaukums uz Brīvības ielu Rīgā, kur bija notikusi divu vieglo automašīnu sadursme. Ugunsdzēsēji glābēji, izmantojot hidrauliskos instrumentus, no vienas automašīnas atbrīvoja cietušu cilvēku, savukārt no otras automašīnas divi cilvēki evakuējās pašu spēkiem. Notikuma vietā tika atvienotas automašīnu akumulatoru klemmes, sakārtota ceļa braucamā daļa un plkst. 00.28 darbs ceļu satiksmes negadījumā beidzās. 

Plkst. 19.20 VUGD saņēma izsaukumu uz Cēsu novada Priekuļu pagastu, kur bija notikusi divu vieglo automašīnu sadursme. Notikuma vietā ugunsdzēsēji glābēji no vienas avarējušās automašīnas izcēla trīs cietušos un ar nestuvju palīdzību nogādāja līdz Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) automašīnai. Vēl viens cilvēks izkļuva no transportlīdzekļa pirms VUGD ierašanās. Abām automašīnām glābēji atvienoja akumulatora klemmes un sakārtoja ceļa braucamo daļu. Plkst. 20.55 darbi notikuma vietā tika pabeigti. 

Plkst. 18.12 saņemts izsaukums uz Krustpils ielu Rīgā, kur trīsstāvu dzīvojamās mājas otrā stāva dzīvoklī dega elektrības skaitītājs 0,1 m2 platībā. Pirms ugunsdzēsēju glābēju ierašanās no dzīvokļa evakuējās viens cilvēks. Plkst. 19.05 darbs notikuma vietā noslēdzās. 

Plkst. 13.45 ugunsdzēsēji glābēji devās uz Liepu ielu Preiļos, kur piecstāvu dzīvojamās mājas otrā stāva dzīvokļa virtuvē uz plīts bija piededzis ēdiens 0,01 m2 platībā. Glābēji no dzīvokļa evakuēja vienu cilvēku, kuru nodeva NMPD mediķiem. Plkst. 14.15 darbi tika pabeigti. 

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji steidzās arī uz izsaukumiem, kuros dega jumta konstrukcijas un siltinājums, grīda un siena, vieglā automašīna kā arī atkritumi. 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI