DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
24. aprīlī, 2024
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Apstiprināts detālplānojums zemes vienībām Atslēdznieku un Oskara Kalpaka ielā

Liepājas būvvalde ar 2024. gada 23. aprīļa lēmumu Nr. 360/1.13.1. ir apstiprinājusi detālplānojumu zemes vienībām Atslēdznieku iela 16/18, Oskara Kalpaka iela 21/25, “Atslēdznieku iela” un daļai no “Oskara Kalpaka iela”, Liepājā.

Detālplānojumā ir detalizēts zemes vienību plānotā (atļautā) izmantošana un teritorijas izmantošanas un apbūves noteikumi, kā arī precizētas Atslēdznieku ielas sarkanās līnijas. Tāpat izstrādāti transporta infrastruktūras un inženiertehnisko tīklu risinājumi, kā arī perspektīvo ielu šķērsprofili un vēl citi teritorijas turpmākās attīstības nosacījumi.

Ar apstiprināto detālplānojumu elektroniskā formātā var iepazīties portālā geolatvija.lv: https://geolatvija.lv/geo/tapis#document_29597

Pēc uzņēmuma “Baltic Biofuel Company” ierosinājuma 2022. gada augustā uzsākta detālplānojuma izstrāde un sagatavotā plānojuma redakcija 2024. gada februārī nodota publiskajai apspriešanai. Uzņēmums detālplānojuma izstrādi pamatojis ar ieceri pilnvērtīgāk izmantot un apsaimniekot teritorijā esošo infrastruktūru, tostarp dzelzceļa atzaru, tādējādi attīstot uzņēmējdarbību saskaņā ar teritorijas plānojuma nosacījumiem.

Detālplānojuma teritorija ietver kopumā četras zemes vienības gandrīz divu hektāru platībā. Saskaņā ar pilsētas teritorijas plānojumu zemesgabali atrodas jauktas apbūves teritorijā ar ražošanas funkciju, plānojums skar arī satiksmes infrastruktūru un ielu daļas.

Detālplānojumu izstrādājis SIA “Metrum”, plānošanas dokumenta ierosinātājs un finansētājs LSEZ SIA “Baltic Biofuel Company”.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI