DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
16. aprīlī, 2024
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Aicina balsot par divu pirmsskolas izglītības iestāžu nosaukumiem 

Publicitātes foto

Šogad janvārī Liepājas valstspilsētas domes deputāti pieņēma lēmumu apvienot vairākas pirmsskolas izglītības iestādes, tādējādi veicinot izglītības iestāžu tīkla sakārtošanu un veidojot kvalitatīvu izglītības ekosistēmas īstenošanu pašvaldībā. Tāpēc ikviens aicināts izteikt viedokli par divu pirmsskolas izglītības iestāžu nosaukumiem. 

Šobrīd uzsākts pārmaiņu process, apvienojot kopumā piecas Liepājas pirmsskolas izglītības iestādes - "Sauleszaķis", "Liesmiņa" un "Margrietiņa", kā arī "Gulbītis" un "Gailītis", nodrošinot efektīvāku administratīvās kapacitātes modeli un finanšu resursu pārvaldību. Pirmsskolas izglītības īstenošanas vietas paliks nemainīgas, taču juridiski tiks izveidotas divas jaunas izglītības iestādes, izstrādāti iestāžu nosaukumi un nolikumi, lai varētu veikt jauno izglītības iestāžu reģistrēšanu Izglītības iestāžu reģistrā un saņemt Izglītības un zinātnes ministrijas saskaņojumu. 

Ņemot vērā bērnudārzu iepriekšējos nosaukumus un atrašanās vietu, tāpat iestādes atbilstību mūsdienīgas pirmsskolas izglītības iestādes koncepcijai, kā arī saskaņā ar Izglītības likuma prasībām par izglītības iestādes nosaukumu, izglītības iestāžu padomes, reorganizācijas komisijas pārstāvji un nozares eksperti iesūtīja savu redzējumu par topošo izglītības iestāžu nosaukumiem. 

Piedāvātie varianti, apvienojot trīs iestādes - "Sauleszaķis", "Liesmiņa" un "Margrietiņa": 

  • Dzintarvējš 
  • Laimesdārzs 
  • Rotaļa 
  • Saulespuķe 

 Piedāvātie varanti, apvienojot pirmsskolas izglītības iestādes "Gulbītis" un "Gailītis": 

  • Pērle 
  • Putnu dārzs 
  • Brīnumzeme 
  • Raibā pupa 

Aicinām sabiedrību iesaistīties un līdz 22.aprīlim balsot par visatbilstošāko variantu izveidotajā aptaujas vietnē https://ej.uz/bdnosaukumi. 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI