DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
12. aprīlī, 2024
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Ventspils novada Ances pagastā notiks Zemessardzes mācības

Publicitātes foto

No 14. līdz 21. aprīlim Ventspils novada Ances pagastā risināsies Zemessardzes 1. Rīgas brigādes Studentu kājnieku bataljona zemessargu apmācība, lai uzturētu un pilnveidotu bataljona kaujas spējas.

Mācību uzdevumi tiks veikti gan diennakts gaišajā, gan tumšajā laikā, lai zemessargi pilnveidotu kaujas prasmes Zemessardzes vienību teritoriju aizsardzībai. Mācību mērķis ir pilnveidot un uzturēt iegūtās iemaņas efektīvai darbībai apvidū jebkurā diennakts laikā, pildot militāros mācību uzdevumus.

Zemessardzes 1.Rīgas brigādē karavīru un zemessargu militārās apmācības process tiek organizēts nepārtraukti visa gada garumā, veicot dažādus taktiskos uzdevumus gan vasaras, gan ziemas periodos. Regulāro plānveida mācību laikā karavīri uzlabo savu gatavību Zemessardzes vienību atbildības teritoriju aizsardzībai un savu spēju pilnveidošanai.

Mācību uzdevumi tiks veikti ar Ventspils novada pašvaldību saskaņotās teritorijās.

Zemessardzē nešķiro pēc tautības, izglītības, specialitātes vai pieredzes. Kandidātam jābūt Latvijas pilsonim vecumā no 18 līdz 60 gadiem, ar valsts valodas zināšanām vismaz vidējā (B1) līmenī, ar atbilstošu veselības stāvokli un sākotnējo fizisko sagatavotību. Ar kandidātu prasībām var iepazīties Zemessardzes mājaslapā www.zs.mil.lv.

Lai pieteiktos dienestam Zemessardzē, zvaniet 1811, rakstiet esizemessargs@mil.lv. Vairāk informācijas tīmekļvietnē www.klustikaravirs.lv

Būt gatavam rītdienai nozīmē visu uzsākt šodien. Esi savas zemes sargs – stājies Zemessardzē!

Iedzīvotāju ievērībai!

Mācību laikā Ventspils novada Ances pagastā zemessargi izmantos mācību munīciju, kas rada skaņu, bet neapdraud cilvēku dzīvību vai veselību. Pa autoceļiem Ances pagastā iespējama īslaicīga militārā transporta pārvietošanās. Mācību norises vietas pēc mācībām tiks sakoptas.

Pateicamies iedzīvotājiem par izpratni un atbalstu Latvijas aizsardzības stiprināšanā.

 

Informāciju sagatavoja

Zemessardzes 1. Rīgas brigādes

komunikācijas daļa

Sabiedrisko attiecību speciālists

Mareks Matisons

mareks.matisons@mil.lv

META : Facebook/ RigasBrigadesZemessargi IG/ rigas_brigades_zemessargi

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI