DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
22. jūlijā, 2024
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Latvijā norisinās Baltijas valstu nesprāgušās munīcijas meklēšanas un neitralizēšanas mācības 

FOTO autors: Jūras spēki

No 22. jūlija līdz 2. augustam Liepājā norisināsies ikgadējās NATO militāro ūdenslīdēju mācības “DIVEX 24”. Mācībās uzturēs un pilnveidos zināšanas nesprāgušās munīcijas neitralizēšanā jūras vidē.  

Mācību mērķis ir pilnveidot vienību personāla iemaņas neitralizējot nesprāgušo munīciju, kā arī nesprāgušās munīcijas meklēšanu, identificēšanu, nepieciešamības gadījumā izcelšanu, transportēšanu un galējo iznīcināšanu. Galvenais ūdenslīdēju uzdevums mācībās ir attīrīt ostas un pienākošos kuģu ceļus, lai tie būtu droši ikdienas ekspluatācijā un neradītu nekāda veida apdraudējumu.  

Mācībās piedalīsies karavīri no ASV, Igaunijas, Latvijas, Lietuvas un Vācijas bruņotajiem spēkiem. Latviju militārajās mācībās pārstāvēs Jūras spēku Mīnu kuģu eskadras ūdenslīdēju komanda, Mīnu karadarbības taktiskais atbalsta centrs, Mācību vadības pavēlniecības Ūdenslīdēju skolas un Nodrošinājuma pavēlniecības 1. reģionālā nodrošinājuma centra speciālisti. 

Baltijas jūras atbrīvošana no vēsturiskajiem sprādzienbīstamajiem priekšmetiem ir daļa no kopējiem Baltijas valstu Jūras spēku uzdevumiem. Pirmās šāda veida mācības tika organizētas 2014. gadā. Mācību organizēšanu  katru gadu pēc rotācijas principa nodrošina viena no trim Baltijas valstīm. Šogad mācības organizē Latvija. Nākamgad mācību vadošā valsts būs Lietuva. 

 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI