DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
03. aprīlī, 2024
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Daugavpils sportisti saņems pašvaldības naudas balvas 

28. martā, kārtējā Daugavpils valstspilsētas domes sēdē deputāti atbalstīja lēmumprojektu par naudas balvu piešķiršanu sportistiem, kuri guvuši augstus rezultātus valsts un starptautiska mēroga sacensībās. 

Daugavpils valstspilsētas pašvaldības naudas balvas saņems ratiņpaukotājs Dmitrijs Valainis un orientēšanās sportisti – Aleksandrs Ziļs, Dmitrijs Andrejevs un Viktors Leščovs. 

No 5. līdz 10. martam Dmitrijs Valainis piedalījās Eiropas Čempionātā ratiņpaukošanā Parīzē (Francijā). Čempionātā piedalījās vairāk nekā 100 sportisti no 15 dažādām valstīm. Eiropas čempionāts bija vienas no pēdējām sacensībām, kas notika pirms 2024. gada Parīzes Olimpisko spēļu kvalifikācijas loga noslēgšanās maija beigās. Šajās sacensībās Dmitrijs izcīnīja divas bronzas medaļas – paukošanā ar rapieriem un ar špagu. Novērtējot Dmitrija Valaiņa sasniegumus Daugavpils valstpilsētas pašvaldība piešķirs viņam naudas balvu 853,00 eiro apmērā, savukārt viņa trenere Jūlija Vansoviča saņems naudas balvu 426,00 eiro apmērā.  

Savukārt no 22. līdz 25. februārim Igaunijas pilsētā Hānijā norisinājās noslēdzošie starptautiskā mēroga Ziemas orientēšanās starti, kā arī Pasaules veterānu čempionāts orientēšanās ar slēpēm. Daugavpili veterānu konkurencē šajos startos pārstāvēja orientēšanās kluba  “Stiga” sportisti Aleksandrs Ziļs, Dmitrijs Andrejevs un Viktors Leščovs, kuri uzrādīja augstus rezultātus. Aleksandrs Ziļs izcīnīja 3. vietu sprintā un 3. vietu garajā distancē. Viņam piešķirta pašvaldības naudas balva 300,00 apmērā. Dmitrijs Andrejevs M40 grupā izcīnīja 3. vietu sprintā, 3. vietu garajā distancē un 3. vietu vidējā distancē. Dmitrijs Andrejevs saņems pašvaldības naudas balvu 300,00 eiro apmērā. Bet Viktors Leščovs M50 grupā izcīnīja 3. vietu sprintā un 2. vietu garajā distancē. Viktors Lesčovs saņems pašvaldības naudas balvu 500,00 eiro apmērā. 

Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes deputāts Igors Aleksejevs: 

“Man ir patiess prieks un lepnums par to, ka daugavpilieši uzrāda izcilus sasniegumus sportā. Pašvaldība jau gandrīz 15 gadus atbalsta sportistus ar naudas balvām. Protams, runa nav par lielām summām, bet, tomēr, tas arī ir stimuls, lai turpinātu attīstīties izvēlētajā virzienā. No visas sirds vēlos sveikt sportistus un novēlēt arī turpmāk rast spēku un motivāciju strādāt vēl cītīgāk un neatlaidīgāk, rādot piemēru mums visiem.” 

Naudas balvas sportistiem tiek piešķirtas saskaņā ar Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes 2020. gada 24. septembra noteikumiem Nr. 6 “Kārtība, kādā piešķir naudas balvas par izciliem sasniegumiem sportā”. 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI