DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
28. martā, 2024
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ekonomika

VNĪ rīko izsoli nekustamajam īpašumam Vecrīgā 

Publicitātes foto

VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ) sākusi izsoli nekustamajam īpašumam Vecrīgā, Mazajā Monētu ielā 2. Izsole norisināsies no  3. aprīļa līdz 3. maijam un objekta apskatei var pieteikties līdz  23. aprīlim, informē VNĪ valdes loceklis Andris Vārna.  

“Lai gan īpašums ir salīdzinoši neliels, atrašanās vieta Vecrīgas sirdī piedāvā daudzpusīgu potenciālu," skaidro VNĪ valdes loceklis Andris Vārna. “Mazā Monētu iela, kur atrodas šis nekustamais īpašums, ir sena iela Rīgā, ar savdabīgu vēsturi un kultūras mantojumu. Tā klāta ar bruģa segumu un ir zināma ar savu vecpilsētai raksturīgo apbūvi.” 

Izsolē pieejamais nekustamais īpašums atrodas Vecrīgā, Mazās Monētu un Šķūņu ielu krustojumā, kvartālā dala starp Mazo Monētu, Šķūņu un Mazo Jaunavu ielām. Īpašums sastāv no zemes gabala ar kopējo platību 86 kvadrātmetri un uz tā esošās apbūves – četrstāvu nama ar kopējo platību 269,4 kvadrātmetri. Objektā ir izvietotas tirdzniecības telpas, kabineti, sanmezgli un palīgtelpas. Telpu apdare ir apmierinošā tehniskā stāvoklī, un ēkā ir labs inženiertehnisko komunikāciju nodrošinājums. Konstruktīvā risinājuma ziņā ēka rada labas iespējas gan pašreizējās struktūras saglabāšanai, gan iespējamām papildu attīstības iespējām. 

Tuvākā apkārtne ir blīvi apdzīvota ar komerciālajiem un dzīvojamajiem ēku projektiem, veidojot dinamisku un pievilcīgu vidi. Turklāt transporta apstāšanās un stāvēšana ir iespējama blakus esošajās ielās, tādējādi nodrošinot ērtu piekļuvi. Gar nekustamo īpašumu, pa Mazo Monētu ielu, novērojama zemas intensitātes transporta un gājēju plūsma. 

Sākotnējā izsoles cena ir noteikta 400 000 eiro apmērā, ar 5000 eiro soli. Plašāka informācija par izsoli un objektu būs pieejama elektronisko izsoļu vietnē izsoles.ta.gov.lv. 

Mazā Monētu iela, kur atrodas šis nekustamais īpašums, ir Vecrīgas sirds un senatnes mantojuma daļa. Tā ir iela, kas saista vēsturi ar mūsdienu dinamisko dzīvesveidu. Iela pirmo reizi dokumentos minēta 1393. gadā. 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI