DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
07. jūnijā, 2024
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ekonomika

VNĪ rīko izsoli īpašumam Brīvības ielā 188 

Publicitātes foto

VAS “Valsts nekustamie īpašumi” (VNĪ) izsludina izsoli nekustamajam īpašumam, kas atrodas Rīgas pilsētas tālajā centrā -  Brīvības ielā 188. Izsole norisināsies no 7.jūnija līdz 8.jūlijam un objekta apskatei var pieteikties līdz  27.jūnijam, informē VNĪ valdes loceklis Andris Vārna.  

“Šis īpašums paver lielisku iespēju investoriem, kuri ir gatavi veikt ieguldījumus īpašuma nākotnes attīstībā,” norāda Andris Vārna. “Lai gan globālās ekonomikas nenoteiktība var ietekmēt nekustamo īpašumu tirgu, Colliers 2024. gada pirmā ceturkšņa Baltijas nekustamā īpašumu tirgus pārskats norāda uz mēreni pozitīvām ekspektācijām attiecībā uz Baltijas investīciju tirgu. Šādu tendenci atbalsta vietējo investoru interese. Turklāt, lai gan ilgi gaidītais Eiropas Centrālās bankas procentu likmju samazinājums ir mērenāks nekā gaidīts, gaidāmajiem finansēšanas nosacījumiem tiek piešķirts potenciāls veicināt investīciju aktivitāti visu gadu.” 

Izsolē piedāvātais īpašums ietver plašu zemes gabalu ar kopējo platību 5 408 kvadrātmetri un vairākas uz tā izvietotās būves. Īpašumā atrodas veikals, kas uzbūvēts 1937. gadā, ar diviem stāviem un kopējo platību 1 234,1 kvadrātmetri. Divas noliktavas, uzbūvētas attiecīgi 1940. un 1910. gadā, ir viena un divstāvu ēkas ar kopējo platību 642,6 un 4 164,1 kvadrātmetri. Ēkas ir aprīkotas ar visiem nepieciešamajiem centrālajiem inženiertīkliem. Papildus īpašumā ietilpst divi asfaltēti laukumi, būvēti 1980. gadā, kas nodrošina papildu teritorijas izmantošanas iespējas. 

Īpašums atrodas kvartālā starp Brīvības, Pērnavas un Kr. Barona ielām, kur harmoniski sadzīvo komerciālās ēkas, dzīvojamās mājas un dažāda veida īpašumi. Apkaime izceļas ar augstu transporta un gājēju plūsmu, nodrošinot lieliskas iespējas komerciālai darbībai.  

Pašlaik īpašumā noslēgti vairāki nomas līgumi ar dažādiem nomniekiem, nodrošinot stabilus ienākumus. Telpu noslogojums divās ēkās ir aptuveni 90-95%, savukārt viena noliktavas ēka pagaidām nav iznomāta. 

Sākotnējā izsoles cena ir noteikta 1 700 000 eiro apmērā, ar 10000 eiro soli. Plašāka informācija par izsoli un objektu ir  pieejama elektronisko izsoļu vietnē izsoles.ta.gov.lv. 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI