DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
03. jūnijā, 2024
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ekonomika

VNĪ veiksmīgi noslēgusi izsoli īpašumam Mazajā Monētu ielā 

Publicitātes foto

VAS “Valsts nekustamie īpašumi” (VNĪ) veiksmīgi noslēgusi izsoli nekustamajam īpašumam Vecrīgā, Mazajā Monētu ielā 2. Īpašums tika nosolīts par 405 000 eiro ar vienu soli, informē VNĪ valdes loceklis Andris Vārna. 

“Šajā vietā redzams potenciāls tirdzniecības, biroja, nelielas dzīvojamās platības vai jaukta tipa ēkas attīstībai. Īpašuma atrašanās vieta ļauj pilnvērtīgi izmantot visas priekšrocības, apvienojot vēsturisko auru ar ērtu piekļuvi un daudzpusīgām attīstības iespējām,” norāda VNĪ valdes loceklis Andris Vārna. 

Nosolītais nekustamais īpašums atrodas Vecrīgā, Mazās Monētu un Šķūņu ielu krustojumā, kvartālā, ko veido Mazo Monētu, Šķūņu un Mazā Jaunavu iela. Mazā Monētu iela pirmo reizi dokumentos minēta 1393. gadā. Tuvākajā apkārtnē sastopami komerciālie un dzīvojamie ēku projekti, veidojot dinamisku un pievilcīgu vidi, kas ir blīvi apdzīvota. Turklāt blakus esošajās ielās ir iespējama transporta apstāšanās un stāvēšana, nodrošinot īpašumam ērtu piekļuvi. 

Īpašums sastāv no 86 kvadrātmetru liela zemes gabala, uz kura paceļas četrstāvu ēka ar kopējo platību 269,4 kvadrātmetri. Šajā ēkā jau esošās tirdzniecības telpas, kabineti, sānmezgli un palīgtelpas, kā arī izstrādātais inženiertehnisko komunikāciju nodrošinājums, veido stabilu bāzi īpašuma attīstībai un modernizācijai. 

Turklāt, ņemot vērā, ka 1800. gadā ekspluatācijā nodotā ēka nav arhitektūras piemineklis, jaunajam īpašniekam ir plašas iespējas īpašuma attīstībai, gan saglabājot vēsturisko auru, gan pielāgojot to mūsdienu prasībām. 

Plašāka informācija par izsolēm, ieskaitot Mazajā Monētu ielā 2 nosolīto nekustamo īpašumu, pieejama uzņēmuma mājaslapā www.vni.lv vai izsoļu vietnē izsoles.ta.gov.lv.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI