DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
11. martā, 2024
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Finanses

ECOFIN sanāksmē diskutēs par sociālajiem ieguldījumiem ekonomikas attīstībai

No 11. līdz 12. martam finanšu ministrs Arvils Ašeradens un Finanšu ministrijas pārstāvji piedalīsies Eirogrupas sanāksmē un Eiropas Savienības (ES) Ekonomisko un finanšu jautājumu padomes (ECOFIN) sanāksmē, kas norisināsies Briselē, Beļģijā.

Eirogrupas sanāksmē plānots pārrunāt makroekonomiskās norises un fiskālo politiku eirozonā 2025. gadā un citus jautājumus. Eirogrupas paplašinātā formāta sanāksmē plānots izskatīt paziņojumu par Kapitāla tirgus savienības nākotni, kā arī gatavoties marta Eirosamitam.

ECOFIN sanāksmē paredzēts izskatīt pašreizējos tiesību aktu priekšlikumus finanšu pakalpojumu jomā un, piedaloties ES nodarbinātības un sociālās politikas ministriem, ir plānotas politikas debates par sociālajiem ieguldījumiem, kas aptver daudzas jomas - izglītību un prasmju attīstību, sociālo un veselības aizsardzību, darba tirgus integrācijas pasākumus. Sociālie ieguldījumi atbalsta cilvēkkapitālu, kas ir īpaši būtiski ekonomikas attīstībai.

Eiropas Komisija informēs ministrus par Atveseļošanas fonda īstenošanas aktualitātes, kā arī  par Krievijas Federācijas kara pret Ukrainu ekonomisko un finansiālo ietekmi. Ukrainas varas iestādes lēš, ka 2024. gadā vien valstij būs nepieciešami aptuveni 14 miljardi eiro tūlītējai rekonstrukcijai un atjaunošanas prioritātēm, īpašu uzmanību pievēršot privātā sektora atbalstam un mājokļu atjaunošanai, infrastruktūrai, enerģētikai un transportam.

ECOFIN sanāksmē plānots arī atskatīties uz G20 valstu finanšu ministru un centrālo banku vadītāju sanāksmē pārrunātajiem jautājumiem un pieņemt rekomendācijas par 2022. finanšu gada budžeta izpildes apstiprināšanu Komisijai. Tāpat paredzēts apstiprināt secinājumus par ES budžeta pamatnostādnēm 2025. gadam, kā arī izskatīt aktuālo situāciju finanšu pakalpojumu tiesību aktu īstenošanā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI