DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
20. jūnijā, 2024
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Finanses

ECOFIN sanāksmē turpinās diskusijas par PVN digitālajā laikmetā

No 20. līdz 21. jūnijam finanšu ministrs Arvils Ašeradens un Finanšu ministrijas pārstāvji piedalīsies Eirogrupas sanāksmē un Eiropas Savienības (ES) Ekonomisko un finanšu jautājumu padomes (ECOFIN) sanāksmē, kas norisināsies Luksemburgā. Galvenie sarunu temati sanāksmēs būs eiro valūtas starptautiskā loma un pievienotās vērtības nodoklis (PVN) digitālajā laikmetā.

Eirogrupas sanāksmē plānots pārrunāt eiro valūtas starptautisko lomu un uzklausīt eirozonas politikas ziņojumu par Starptautiskā Valūtas fonda IV pantu. Savukārt Eirogrupas paplašinātā formāta sanāksmē plānots pārrunāt eirozonas konkurētspēju, aptverot rūpniecības politikas un tirgus integrācijas nozīmes jautājumus.

ECOFIN sanāksmē paredzēts izskatīt tiesību aktu pakotnes par PVN digitālajā laikmetā turpmāko virzību. Par regulējuma prioritātēm ir noteikta PVN ziņošanas pienākumu modernizācija un e-rēķinu izrakstīšanas vienkāršošana, kā arī nevienlīdzības novēršana PVN piemērošanā starp tradicionālajām un digitālajām nozarēm. Tāpat paredzēta esošā OSS (One Stop Shop) un IOSS (Import One Stop Shop) režīma piemērošanas nosacījumu pilnveidošana un OSS tvēruma paplašināšana.

Sanāksmē pārrunās ar Atveseļošanas fonda statusu saistītos jautājumus. Latvijā līdz 2024. gada jūnija sākumam īstenošanā kopumā ir 270  projekti par 1,3 miljardiem eiro (63,7% no pieejamā Atveseļošanas fonda finansējuma). Apjomīgākie projekti tiek īstenoti klimata pārmaiņu, nevienlīdzības mazināšanas, digitālās pārveides un ekonomikas transformācijas jomās.

Eiropas Komisijas pārstāvji prezentēs Eiropas semestra 2024 pavasara pakotni. Tāpat paredzēta viedokļu apmaiņa par Krievijas kara pret Ukrainu ekonomisko un finansiālo ietekmi un citiem jautājumiem.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI