DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
04. martā, 2024
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Tiesu sistēma

Augstākā tiesa aicina skolēnus iepazīt tiesneša darbu 

4.aprīlī visā Latvijā norisināsies tradicionālā Ēnu diena. Kā katru gadu, arī šogad iespēju ēnot tiesnesi piedāvā Augstākā tiesa. Skolēniem tas ļauj ieskatīties tiesas darba ikdienā un veidot izpratni par iespējamā nākotnes profesijā nepieciešamajām zināšanām un prasmēm. 

Ēnu dienā skolēni varēs iepazīsies ar Augstāko tiesu un tās vietu tiesu sistēmā, tiksies ar tiesnešiem, lai uzdotu sev interesējošos jautājumus par viņu darbu. Dienas gaitā skolēni varēs izstaigāt vēsturisko Tiesu pili un Augstākās tiesas muzeju, ieskatīties tiesu zālēs un tiesas darba kabinetos. 

Pieteikšanās Ēnu dienai jau ir sākusies un to var izdarīt tīmekļvietnēwww.enudiena.lv. Aicinājumu kļūt par „ēnāmAugstākās tiesas tiesnešiem saņems skolēni, kuru pamatojumos būs jūtama patiesa interese nākotni saistīt ar jurista un tiesneša profesiju. Izvērtējot iesniegto pieteikumu motivāciju, Augstākā tiesa sazināsies ar tiem skolēniem, kuri 4.aprīlī tiks aicināti būt par tiesnešu ēnām. 

Ēnu diena ir pasaulē atpazīstama un atzīta Junior Achievement karjeras izglītības programma 1.–12. klašu skolēniem, kuras laikā skolēni apmeklē kādu darba vietu un 4 –6 stundu garumā vēro interesējošās profesijas pārstāvja darba ikdienu. Ēnu dienas mērķis ir iepazīstināt skolēnus ar dažādu profesiju un nozaru prasībām, lai palīdzētu jauniešiem izvēlēties profesiju un atbilstoši sagatavotos darba tirgum. 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI