DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
01. martā, 2024
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Satiksme

Ēno Satiksmes ministrijā – iegūsti velosipēdista tiesības un apmeklē “Rail Baltica” būvlaukumu

Atzīmējot Latvijas 20 gadus Eiropas Savienībā un turpinot veiksmīgi aizsākto tradīciju, arī šogad skolēni no visas Latvijas ir aicināti iepazīt Satiksmes ministrijas darbinieku ikdienu, piedaloties Ēnu dienā, kas norisināsies 4. aprīlī. 

Kā norit darbs Satiksmes ministrijā? Kāda ir satiksmes ministra, departamentu vadītāju un daudzu citu darbinieku ikdiena? Cik spraigs ir darba ritms, cik liela atbildība un cik dažādu profesiju pārstāvji strādā mūsu kolektīvā? Piesakies, saņem apstiprinājumu, atnāc un satiec: 

  • Satiksmes ministru; 
  • “Rail Baltica” projekta juristus; 
  • Starptautiskās sadarbības koordinācijas vadītāju; 
  • Aviācijas nozares un Sabiedriskā transporta pakalpojuma jomas vadītājus; 
  • Dzelzceļa un autoceļu infrastruktūras jomu vadītājus; 
  • Transporta loģistikas ekspertu; 
  • Cilvēkresursu vadības speciālistu.

Pieteikties kādai no Satiksmes ministrijas piedāvātajām vakancēm Ēnu dienai ir iespējams tīmekļvietnē. Pirms pieteikšanās skolēnam ir jāreģistrējas un/vai jāatjauno savs profils. Piesakoties vakancei, jāuzraksta īss un pārdomāts pamatojums, kādēļ vēlies ēnot konkrēto speciālistu. Šogad Satiksmes ministrija iespēju ēnot piedāvā 40 jauniešiem. 

Ēnu dienā būs iespēja sekot līdzi satiksmes ministra, departamenta vadītāju un citu darbinieku ikdienas gaitām, gūt priekšstatu par Satiksmes ministrijas un Eiropas Savienības fondu ieguldījumu ilgtspējīgas transporta un sakaru nozares attīstībā. Tāpat būvnieku pārstāvju pavadībā varēs doties uz projekta “Rail Baltica” RCS būvlaukumu, lai uzzinātu, kāda būs stacija un kādu pienesumu tā sniegs pilsētvides attīstībai. 

Šogad skolēniem, kuri klātienē apmeklēs Satiksmes ministriju, būs sarūpēta unikāla iespēja – iegūt velosipēda vadītāja apliecību. Šo pakalpojumu nodrošinās Ceļu satiksmes drošības direkcija (CSDD), aicinot nokārtot ceļu satiksmes drošības eksāmenu. 

Skolēni saņems arī apliecinājumu par piedalīšanos Ēnu dienā Satiksmes ministrijā. 

“Vai izvēlētā profesija būs man piemērota? Kādas rakstura īpašības ir svarīgas konkrētajā profesijā? Ko zinu un ko vēl nezinu par jomu, kurā nākotnē vēlos darboties?” Ja Tev ir aktuāli šie vai citi jautājumi saistībā ar transporta nozari, tad Ēnu diena ir lieliska iespēja gūt atbildes, tiekoties ar šīs nozares ekspertiem Satiksmes ministrijā.  

Par “Junior Achievement Latvia” organizēto Ēnu dienu 

Ēnu diena ir pasaulē atpazīstama un atzīta “Junior Achievement Latvia” karjeras izglītības programma 1.-12. klašu skolēniem, kuras laikā skolēni apmeklē kādu darba vietu un 4-6 stundu garumā vēro interesējošās profesijas pārstāvja darba ikdienu. Ēnu dienas mērķis ir iepazīstināt skolēnus ar dažādu profesiju un nozaru prasībām, lai palīdzētu izvēlēties profesiju un atbilstoši sagatavotos darba tirgum. 

Ēnotāji pieteikties Satiksmes ministrijas vakancēm ir aicināti no 1. līdz 18. martam, savukārt 25. martā varēs pieteikties par “nejaušo ēnotāju”.https://enudiena.lv/informacija/enotaji/ Plašāka informācija par pieteikšanos ir atrodama tīmekļvietnē. 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI