DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
24. februārī, 2024
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts aizsardzība

A. Sprūds: stiprinām militāro klātbūtni Latgales reģionā

No 22. līdz 23. februārim aizsardzības ministrs Andris Sprūds darba vizītē apmeklēja Latgales reģionu un Aizkraukles novadu. Aizsardzības ministrs tikās ar vietējo pašvaldību iedzīvotājiem un amatpersonām, kā arī Nacionālo bruņoto spēku reģionālo vienību pārstāvjiem.

“Reģionālās vizītes ietvaros aizvadījām divas intensīvas dienas, pilnveidojot risinājumus institūciju sabiedrības iesaistei visaptverošā valsts aizsardzībā. Mūsu austrumu kaimiņu impēriskās ambīcijas nekur nezudīs. Tādēļ svarīgi, ka jau šobrīd mērķtiecīgi strādājam pie Baltijā lielākā - Sēlijas - poligona būvēšanas, valsts aizsardzības dienesta ieviešanas un Zemessardzes stiprināšanas. Tas palielinās mūsu militāro klātbūtni valsts austrumos un attīstīs gatavību reaģēt,” atzīme A. Sprūds.

Vizītes ietvaros aizsardzības ministrs tikās ar Aizkraukles, Daugavpils un Augšdaugavas novada pārstāvjiem, lai pārrunātu civilās aizsardzības plānus, pašvaldību lomu krīzes situāciju pārvarēšanā, kā arī militārā poligona “Sēlija” izveides gaitu.

Aizsardzības ministrs atklāja Latgales reģionālo semināru par visaptverošu valsts aizsardzību, lai sekmētu sabiedrības iesaisti valsts aizsardzībā. Tāpat ministrs viesojās Daugavpils Universitātē un Daugavpils valstspilsētas vidusskolā, kā arī tikās ar Latgales reģiona nevalstisko organizāciju pārstāvjiem.

A. Sprūds vizītē apmeklēja Zemessardzes 55. kājnieku bataljonu, Zemessardzes 34. kājnieku bataljonu un Zemessardzes 3. Latgales brigādes poligonu “Meža Mackeviči”, lai iepazītu infrastruktūru un apmācību apstākļus, kā arī tiktos ar zemessargiem, valsts aizsardzības dienesta karavīriem un komandējošo sastāvu.

Jau ziņots, ka 2023. gada 22. jūnijā Saeima pieņēma Militārā poligona “Sēlija” izveides likumu, nosakot priekšnoteikumus jauna militārā poligona “Sēlija” izveidei Jēkabpils un Aizkraukles novadu teritorijās.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI