DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
23. februārī, 2024
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Veselība

Veselības ministrs tiekas ar Igaunijas vēstnieku Latvijā Ēriku Marmei

Publicitātes foto

Veselības ministrs Hosams Abu Meri piektdien, 23. februārī, iepazīšanās vizītē tikās ar Igaunijas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijā Ēriku Marmei.

Tikšanās laikā Igaunijas vēstnieks akcentēja abu valstu līdzšinējo sadarbību, īpaši norādot uz digitālajiem risinājumiem, tajā skaitā uz e-recepšu sistēmu, kas sniegs iedzīvotājiem iespēju zāles iegādāties citās ES valstīs. Latvijai ir cieša sadarbība ar Igauniju vairākās ar veselību saistītās jomās. Latvijai un Igaunijai ir līgums par vienotiem zāļu un medicīnas ierīču iepirkumiem un centralizēti iepērkamo zāļu un medicīnas ierīču aizdošanu. Ar Igauniju kopīgi tiek iegādātas Vakcinācijas kalendārā iekļautās rotavīrusa vakcīnas un heksavalentās vakcīnas. Tāpat Latvija padziļināti iepazinusies ar Igaunijas veselības aprūpes finansēšanas modeli, Veselības ministrija ir noslēgusi līgumu ar Igaunijas augsta līmeņa eksperti par konsultācijām par ilgtspējīga veselības aprūpes finansēšanas modeļa izstrādi Latvijā.

Veselības ministrija sadarbībā ar Pasaules Veselības organizāciju 7.-8. martā Rīgā organizē Baltijas politikas dialogu par primāro veselības aprūpi, kuru plāno apmeklēt arī Igaunijas veselības ministre. Sadarbībā ar Iekšlietu ministriju un Slimību profilakses un kontroles centru aprīlī Rīgā notiks Latvijas-Igaunijas ekspertu pasākums par narkotiku jautājumiem, savukārt Nacionālais veselības dienests kopā ar Eiropas Komisiju un Igaunijas nacionālo pārrobežu veselības aprūpes kontaktpunktu septembrī plāno organizēt semināru par pārrobežu veselības aprūpi Valgā.

Profesionāli kvalifikācijas pasākumi un pieredzes apmaiņa notikusi starp Igaunijas slimnīcām un Strenču psihoneiroloģisko slimnīcu, Nacionālo rehabilitācijas centru ”Vaivari”, kā arī Zāļu valsts aģentūru. Bet Rīgas Stradiņa universitātei bijuši sadarbības projekti ar Tartu Universitātes Biomedicīnas un Translācijas medicīnas institūtu, Tallinas slimnīcas Oftalmoloģijas klīniku un Tartu Universitāti un Tallinas universitāti.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI