DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
15. februārī, 2024
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Vide

Ministrs K. Melnis apmeklēs RTU studentu pilsētiņu Ķīpsalā

Rīt, 16. februārī, klimata un enerģētikas ministrs Kaspars Melnis apmeklēs Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) studentu pilsētiņu Ķīpsalā, Rīgā. Vizītes laikā ministrs tiksies ar RTU rektoru Tāli Juhnu, kā arī RTU vadības pārstāvjiem. Plānots, ka vizītes ietvaros ministrs apmeklēs RTU laboratorijas, t. sk. saules energosistēmu laboratoriju un ūdens pētniecības un vides pētniecības laboratoriju, kā arī aizvadīs tikšanos ar zinātniekiem. RTU pārstāvji iepazīstinās ar RTU klimata un neitralitātes plānu un aizvadīt diskusiju par inovācijām klimata un enerģētikas jomā – arī par vēja parku un ūdeņraža iniciatīvām.

Ministrs Kaspars Melnis: “Jaunieši ir mūsu nākotne, viņu redzējums un idejas, kā padarīt mūsu valsti zaļāku, mūsu ikdienu klimatam draudzīgāku ar inovatīvām iniciatīvām – tā ir atslēga uz klimatneitrālu Latviju. Ne mazāk svarīgi ir rūpēties par mūsu jaunajiem profesionāļiem – lai viņi ne tikai iegūtu augstāko izglītību, bet arī turpinātu savas profesionālās gaitas Latvijā un darītu mūsu valsti labāku un zaļāku.”

Klimata un enerģētikas ministra vizīte RTU studentu pilsētiņā Ķīpsalas ielā 6A, Rīgā, norisināsies š. g. 16. februārī no plkst. 10.00–12.00. RTU pārstāvēs rektors Tālis Juhna, zinātņu prorektora p. i. Gatis Bažbauers, inovāciju prorektore Liene Briede, Administratīvais direktors Juris Iljins, attīstības un finanšu prorektors Artūrs Zeps, Dabaszinātņu un tehnoloģiju fakultātes dekāns Māris Turks, Vides aizsardzības un siltumu sistēmu institūta direktore Dagnija Blumberga.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI