DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
08. februārī, 2024
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Veselība

Austrumu slimnīcas Laboratorijas dienests paplašinās un atver jaunu analīžu pieņemšanas punktu

Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas (Austrumu slimnīca) Laboratorijas dienests 2024. gada februārī atver jaunu analīžu pieņemšanas punktu stacionārā “Biķernieki”, nodrošinot visa veida Nacionālā veselības dienesta apmaksātos un maksas laboratoriskos izmeklējumus. Jaunajā analīžu pieņemšanas punktā var apkalpot līdz 100 pacientu dienā. Stacionāra “Biķernieki” pacientiem tagad nepieciešamības gadījumā tiek nodrošinātas arī Cito! jeb steidzamības kārtā vajadzīgās analīzes jau divu stundu laikā. 

Austrumu slimnīcas Laboratorijas dienests paplašinās un atver jau ceturto jebkuram pacientam pieejamo analīžu pieņemšanas punktu – tas atrodas stacionāra “Biķernieki” veselības centrā “Biķernieki” Lielvārdes ielā 68/1 un nodrošina visa veida laboratoriskos izmeklējumus – gan tos, ko visbiežāk pacientiem nozīmē ārsti, gan tos, kam nepieciešama augstāka līmeņa diagnostika Nacionālajā mikrobioloģijas references laboratorijā.  

Jaunajā Austrumu slimnīcas analīžu pieņemšanas punktā analīzes iespējams nodot gan stacionāra “Biķernieki” un veselības centra “Biķernieki” pacientiem, gan jebkuram citam iedzīvotājam, kam šis punkts ir ērti sasniedzams. Analīžu pieņemšanas punktā tiek nodrošināti gan Nacionālā veselības dienesta apmaksātie,  gan maksas laboratoriskie izmeklējumi.  

Analīžu punktā klātienē iespējams apkalpot līdz 100 pacientu dienā. Punkta darbalaiks ir katru darbdienu, pirmdienās–piektdienās, no plkst. 8:00 līdz 16:00, bet Laboratorijas dienests strādā nepārtrauktā 24/7 režīmā, veicot izmeklējumus slimnīcas stacionāru vajadzībām.  

“Pēdējā gada laikā esam novērojuši, ka pacientu vidū ievērojami pieaug interese par mūsu dienesta sniegtajiem pakalpojumiem. Līdz ar jaunā analīžu punkta atvēršanu mūsu slimnīcas Laboratorijas dienesta pakalpojumi kļūs pieejamāki plašākam pacientu lokam. Tagad arī stacionāra “Biķernieki” ambulatorajiem pacientiem nepieciešamības gadījumā būs pieejami steidzamie jeb tā saucamie Cito! laboratoriskie izmeklējumi, ko varam veikt divu stundu laikā, kas atbilst mūsu slimnīcas standartam. Tāpat specifisku un sarežģītu klīnisku situāciju gadījumos ārstiem būs pieejami mūsu Laboratorijas dienesta speciālisti, ar kuriem varēs konsultēties par laboratoriskiem izmeklējumiem,” uzsver Austrumu slimnīcas Laboratorijas dienesta vadītājs Vadims Beļuns.   

Austrumu slimnīcas Laboratorijas dienests ir Latvijā lielākā slimnīcu laboratoriju struktūra, kas nodrošina laboratorisko pakalpojumu klāstu slimnīcas stacionāru un ambulatoriem pacientiem, kā arī ārējiem klientiem 24 stundas diennaktī 365 dienas gadā.  

Analīzes iespējams nodot kādā no pacientiem ērtākajiem Laboratorijas dienesta pieņemšanas punktiem stacionāros “Gaiļezers”, “Latvijas Infektoloģijas centrs”, “Latvijas Onkoloģijas centrs” un tagad arī stacionāra “Biķernieki” veselības centrā “Biķernieki”, savukārt sadarbībā ar vairākām reģionālajām slimnīcām tiek nodrošināta paraugu transportēšana uz Austrumu slimnīcas laboratoriju. Attiecīga pieprasījuma gadījumā sadarbību ar reģionālajām slimnīcām izmeklējumu veikšanai Austrumu slimnīcas laboratorijās iespējams paplašināt.  

Sīkāka informācija par Austrumu slimnīcas Laboratorijas dienesta nodrošinātajiem izmeklējumiem pieejama šeit. Papildu informāciju un konsultācijas iespējams saņemt pa tālruni +371 2911 4493. 

Austrumu slimnīcas Laboratorijas dienesta profesionāļu komanda ikdienu veic vairāk kā 10 000 izmeklējumus ar konkurētspējīgām un mūsdienīgām  dažāda veida laboratoriskām testēšanas iekārtām un metodēm, kā arī nodrošina apmācību, zinātnisko pētniecību, tālākizglītību un starptautisko sadarbību laboratorās medicīnas jomā. 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI